Nije zbogom reprezentaciji: Luka Modrić ostaje uz Kockaste za nastup u Ligi nacija

Kapiten vodi Hrvatsku ka još jednom peharu narednog leta

  • 1
Svetsko prvenstvo SP u Kataru Hrvatska - Maroko fudbalska reprezentacija Hrvatske medalja Luka Modrić Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske ostvarila je veliki uspeh u Kataru osvojivši treće mesto, pošto je danas savladala Maroko na stadionu "Al Bajt" - 2:1.

Golovima sjajnog Joška Gvardiola i Mislava Oršića, Kockasti su se domogli bronzane medalje. Utakmicu je odmah po njenom završetku komentarisao kapiten Hrvatske, Luka Modrić.

Bilo je debate da li će ovo biti njegovo zbogom nacionalnom timu, ali je on otklonio bilo kakvu dilemu. Pre svega je istakao da ova ekipa više ne sme da se potcenjuje.

- Napravili smo nešto stvarno strašno za hrvatski fudbal. Hteli smo zlato, bili smo blizu. Možemo biti ponosni na našu igru i odlazimo kao pobednici u Hrvatsku. Idemo se proveseliti sad u Hrvatskoj. Uspesi sa reprezentacijom su za mene posebni i čine me srećnim. Kao ekipa smo porasli jako puno. Hrvatska nije čudo koje se dogodi svakih 20 godina. Ne mogu na nas sada gledati kao "crnog konja", nego kao jednu silu u fudbalu. Zadnjih su godina mladi igrači pokazali kvalitet, doneli su energiju - rekao je Modrić.

A onda se osvrnuo na svoju budućnost.

- Budućnost našeg fudbala je svetla. Neki su po prvi put tu i osvojili su medalju. Meni je bilo potrebno za to 12 godina. Prošao sam sve i svašta. Oni to treba to da cene. Igraću za Hrvatsku i dalje u Ligi nacija. Nakon toga ćemo videti kako dalje - rekao je Modrić.

Video: Majer o Modrićevim suzama: Nemojte me to pitati, teško mu je palo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    17. decembar 2022 | 19:23

    To se sad malo poneo pošto su pobedili. Kada ga to prođe i shvati i koliko ima godina sam će se povući.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA