Jake reči selektora Hrvatske o Mihi: "Mi smo danas dobili svoju bitku, a on nije... To je žalosno"

Teško je Zlatku Daliću pao odlazak velike legende

  • 8
Svetsko prvenstvo SP u Kataru Hrvatska - Maroko  Zlatko Dalić Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto je u meču za treće mesto pobedila Marokance - 2:1.

Na konferenciji za medije, selektor Zlatko Dalić dobio je pitanje o Siniši Mihajloviću, koji je nažalost juče preminuo u 53. godini posle teške borbe sa leukemijom. Kaže da mu je jako teško zbog toga.

- Moje iskreno saučešće porodici Mihajlović. Poznavao sam ga, još davno, davno. Žao mi je što je izgubio svoju bitku. Mi smo danas dobili svoju, ali on nije. I to je žalosno. Teško. Ovo je nešto drugo. Bio je veliki fudbaler, vrhunski trener. To je veliki gubitak, a kada mladi ljudi odlaze to je za nas tragedija.

Potom je komentarisao i učešće na prvenstvu. Koja je utakmica bila najbolja za njegov tim?

- Ovo danas. Utakmica koja je bila teška za nas. Kada smo pobedili Brazil, rekao sam da smo u problemima. Da smo u situaciji ni tamo ni ovamo. Najveće emocije su bile kada je sudija odsvirao kraj, kraj svega što smo radili. Ovo su emocije za koje živiš, za koje radiš ovaj posao. Sigurno je ovo bilo najemotivnije.

Svetsko prvenstvo SP u Kataru Hrvatska - Maroko Valid Regragui i  Zlatko Dalić Foto: Tanjug/AP

Da li je ovo kraj jedne generacije Hrvatske, koja je dominirala terenima i osvojila i srebro u Rusiji pre četiri godine?

- Sigurno je ovo poslednje prvenstvo za neke od nas koji smo na ovom Svetskom prvenstvu. Kako zbog godina tako i ostalih detalja. Da nemaju uz sebe starije igrače, ovi mlađi sami ne bi mogli to da učine. Hrvatska ne treba da brine. Da li je ovo kraj generacije? Mislim da nije. Imamo još Ligu nacija, pa Evropsko prvenstvo. Nama je četiri igrača počelo iz naše lige i imamo kvalitet za dalje.

Dao je selektor Hrvatske i svoju predikciju šta očekuje u velikom finalu sutra posle podne. Kaže da će sve zavisiti od zvezda ekipe na obe strane terena.

- Obe reprezentacije imaju individualce, Mesi, Mbape, favorita ne mogu da izaberem. Francuska igra na svoj način, Argentina je nešto slična. Mislim da će presuditi Mesi ili Mbape.

Ne smatra Dalić da je on stub uspeha reprezentacije Hrvatske. Naprotiv.

- Mi smo jedan tim. Ne mislim da sam ja jedan od tri ključna faktora uspeha ove reprezentacije, pre svega što smo odradili sjajan posao kao grupa i tako će i ostati.

Video: Otišao je jedan od najvećih i najvoljenijih: Preminuo Siniša Mihajlović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Futer

    17. decembar 2022 | 20:29

    Svaka cast Dalicu ako stvarno tako mislis !!!

  • JS

    17. decembar 2022 | 20:22

    Daliću, ovom izjavom si izbrisao ono loše o sebi. Bravo.👏 Čestitke za osvajanje trećeg mesta na SP.🥉

  • pauk

    17. decembar 2022 | 20:22

    Gospodin i dobar čovjek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA