Otkrovenje Hrvatske sa Mundijala ima posebnu posvetu medalje: "Ovo je za one kojima sam trn u oku"

Interesantan govor fudbalera Hrvatske u miks zoni

  • 0
Argentina Hrvatska Svetsko fudbalsko prvenstvo 2022 Katar Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske osvojila je bronzu na Mundijalu u Kataru, pošto je u meču za treće mesto savladala Maroko - 2:1.

Posle meča, iako na njemu nije nastupio zbog povrede, Josip Juranović je imao posebnu poruku za sve kod kuće. Kaže da jedva čeka da se vrati.

- Nećemo o povredi, treći sam na svetu, treći smo na svetu. Ovo je veliki uspeh za Hrvatsku, jedva čekam da dođem u Hrvatsku. Dobio sam neke slike i video iz kraja, iz Dubrave. Gori sve, tako kažu.

Misli da je nekima "trn u oku" i ovo posvećuje njima.

- Mislim da smo kontrolisali utakmicu, opet smo napravili ono što treba, držali posed. Imali smo čak i neke šanse koje nismo iskoristili. Ovo je za sve one koje mi nisu verovali, koji su mislili da sam trn u oku. Mislim da ih ima takvih. Ima ih i Mesi. Zahvalio bih se porodici i prijateljima koji su me bodrili kada je bilo teško.

Kaže da je samo mogao da poboljša svoju igru.

- Ne mogu reći, doživotno će ovo ostati u istoriji Hrvatske. Možda se videlo zato što je bio Vinisijus, ali kada igrate sa takvim igračima kao što ima Hrvatska, možete samo da poboljšate svoju igru. Moj tim je zaslužan za to. Idemo kući srećni.

Jedino je Hrvatska uspela da zaustavi moćne Marokance.

- Jednostavno smo ih proučili dobro. Kada imate ispred sebe dva vezna igrača, Kovačića i Modrića, sve je lakše u životu. To nije pitanje za mene. Predlažem Joška Gvardiola za najboljeg.

Video: Siniša je u mom srcu zauvek: Italijanski novinar u suzama za Telegraf iz Katara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA