≫ 

Englezi ne menjaju selektora ni posle kraha na SP: Sautgejt ostaje na klupi Ostrvljana

Ne odriče se Engleska svog selektora tako lako

  • 1
Svetsko prvenstvo SP Katar Engleska - Francuska Geret Sautgejt Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Engleske je doživela još jedan krah na velikim takmičenjima, ovoga puta na Svetskom prvenstvu. "Gordi albion" je rano završio takmičenje, nije stigao do kraja, a čak i uprkos tome, njihov selektor će ostati na čelu tima.

Engleska je na Svetskom prvenstvu u Kataru veoma dominantno prošla grupnu fazu, završila je kao prva u grupi, potom je preko Senegala (3:0) stigla i do četvrtfinala, ali je tamo reprezentacija Francuske bila prejaka za Engleze i vratila ih je kući sa 2:1.

Ruku na srce, sve bi moglo biti drugačije da je Hari Kejn iskoristio jedanaesterac i izjednačio rezultat na 10 minuta do kraja, ali je napadač Totenhema loptu poslao daleko preko prečke, te je tako i srušio snove Engleza o potencijalnom "povratku kući" trofeja.

Rezultat je okarakterisan kao neuspeh, međutim, Geret Sautgejt neće podneti ostavku, ostaće na čelu reprezentacije bar do Evropskog prvenstva koje ja na programu za dve godine u Nemačkoj.

Dug je put Engleske do ovog takmičenja, gde će braniti drugo mesto osvojeno 2021. godine. Moraće "Gordi albion" da prvo prođe kvalifikacije, gde ukoliko omanu - za Sautgejta više neće biti mesta za popravni.

Video: Lep gest Oršića zbog smrti Mihe: Ovo je veliki gubitak za sve u fudbalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zekki

    18. decembar 2022 | 11:02

    Posle kraha,pa nisu ispali u grupi pa da kazemo krah,nego u 1/4 finalu i to od velike Francuske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA