≫ 

Zar je već kraj? Gotovo je Svetsko prvenstvo u fudbalu, naredno će tek biti najveći spektakl

Kao da je juče bio 21. novembar...

  • 3
Svetsko prvenstvo u Kataru ceremonija zatvaranja Foto: Tanjug/AP

Svetsko prvenstvo u fudbalu, 22. u istoriji, koje je od 18. novembra pa do danas bilo aktuelno u Kataru, dobilo je svoju završnu predstavu - veliko finale između Argentine i Francuske.

Posle 64 utakmice, velikih uzbuđenja i iznenađenja, našeg razočarenja i još mnogo takvih osećanja kod drugih zemalja, ali i onih suprotnih, euforičnih, te odlaska sa scene nekih od najvećih igrača današnjice, danas je svemu tome kraj.

Neko bi rekao - zar već?

Vreme je proletelo, to samo znači da je bilo zabavno, uzbudljivo, mnogi su živote podredili svakoj utakmici na Mundijalu, a i unosno je za bilo sve aktere. Ponajviše za priređivača takmičenja, Svetsku fudbalsku organizaciju (FIFA) koja je, kako je to obnarodovao njen prvi čovek Đani Infantino - prihodovala 7.5 milijardi dolara.

Svetsko prvenstvo u Kataru ceremonija zatvaranja Foto: Tanjug/AP

Zahvaljujući spektakularnom fudalu u drugi plan je pala priča o Kataru kao organizatoru koji to možda nije trebalo da bude zbog sumnjivih okolnosti pod kojima je dobio domaćinstvo, pa onda i zbog tretmana prema radnicima koji su dali živote samo zbog toga da se svet divi ovome što smo gledali u Kataru.

Završna ceremonija održana je na mestu finalne borbe, na stadionu "Lusail", na kome se, osim mora argentinskih pristalica i "tek ponekog" Francuza, sabrala svetska fudbalska elita.

To bi bilo to za ovaj put, naredni Mundijal čeka nas za četiri godine u koorganizaciji SAD, Kanade i Meksika, i iće revolucionarni, uz učešće 48 reprezentacija.

Godinu dana pre toga, FIFA je prelomila, održaće se novo takmičenje u režiji FIFA, svetsko klupsko prvenstvo po mundijajskom formatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fred

    18. decembar 2022 | 16:23

    Lijepo od novinara što su Hrvatsku stavili u finale Svjetskog prvenstva!

  • Krug dvojke

    18. decembar 2022 | 16:21

    Svetsko prvenstvo u fudbalu, 22. u istoriji, koje je od 18. novembra pa do danas bilo aktuelno u Kataru, dobilo je svoju završnu predstavu - veliko finale između Argentine i Hrvatske. Buhahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA