≫ 

Najveća polemika posle Mundijala: Nepravda naneta Livakoviću, Martinezu počasti sa skoro 4 puta manje odbrana

Čuvar mreže "kockastih" imao je gotovo četvorostruko veći broj uspešnih intervencija ali je "zlatna rukavica" otišla u ruke novog svetskog prvaka

  • 9
Dominik Livakovic Emiliano Martinez Foto: Tanjug/AP

Spuštena je zavesa na Svetsko prvenstvo u Kataru, koje je, posle svega viđenog, bilo jedno od najboljih ikada. Čitav turnir je bio fenomenalan, da li i najbolji i najuzbudljiviji, najkvalitetniji, teško je reći, ali oko finala nema dileme - gledali smo najbolju moguću predstavu koja se mogla poželeti.

Jedan od junaka finala, kontroverzni golman Argentine Emilijano Martinez pokupio je slavu, za mnoge je i najzaslužniji za to što se Mesi okitio titulom prvaka sveta, o čemu svedoči i počast koja mu je ukazana na pobedničkom postolju, pošto je proglašen za najboljeg golmana turnira.

Emilijano je zaista bio sjajan, ali da li je bio najbolji u, čini se, nikad žešćoj konkurenciji koja je bila na ovom Mundijalu?

Statistika, ipak, govori da je trofej morao biti dodeljen hrvatskom adutu među stativama Dominiku Livakoviću koji je za čitav turnir zabeležio gotovo četvorostruko veći broj odbrana od Martineza.

Obojica su odigrala sedam mečeva na Mundijalu, a Livaković je, osim ukupnog broja odbranjenih udaraca, imao i veći broj skinutih jedanaesteraca od Emilijana (4 prema 3), te veći procenat uspešnih intervencija i daleko veći procenat preciznih deganžiranih lopti.

Jedino u čemu je Martinez bio uspešniji od Livakovića to je broj mečeva bez primljenog gola, pošto je imao tri u odnosu na dva Livakovićeva.

Sve je jasno...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ds

    19. decembar 2022 | 13:13

    Covek koji u poslednjem minutu produzetka skida ogromnu sansu, i koji brani po 2 penala u 2 penal serije prosto zasluzuje ovu nagradu. Nikakva nepravda

  • Zarko

    19. decembar 2022 | 13:23

    Koji crni Livakovic. Najmanje 2 golmana su bolja od njega, golman Argentine I golman Maroka. Cim taj brani za Dinamo Zagreb za bolje I nije

  • Muslin

    19. decembar 2022 | 13:33

    Liva promaja od golmana!🇦🇷

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA