≫ 

"To Lovren" Jesi im ga zabio!": Hrvatska olimpijka zgrožena šovinističkim ispadima na dočeku fudbalera

Glas razuma stiže od bacačice koplja

  • 7
hrvatski navijač Foto: Tanjug/Ap

Ni novo slavlje uspeha hrvatskih fudbalera nije moglo da prođe bez šovinističkih detalja, pesama i usklika, kojima nisu "odoleli" ni sami igrači. Tako smo ponovo videli neke od njih u stanju pojačanog nacionalnog naboja i "za dom spremne", poput Lovrena i Brozovića, što su, ruku na srce, osudili i pojedini hrvatski mediji.

Portal Index.hr je na primer poslao mejl Fudbalskom Savezu Hrvatske sa pitanjem da li će kazniti ovaj ispad svojih fudbalera - na odgovor još čekaju.

Nije ni mali broj onih kojima se takođe nije dopao ovakav način proslave. Naime, organizaciju dočeka hrvatskih reprezentativaca kritikovala je na društvenim mrežama Ivana Brkljačić, nekadašnja hrvatska olimpijka i bivša direktorka Hanžekovićevog memorijala.

- To Lovren! Jesi im ga zabio! Očajni voditelji revali i sve pokušali da se ne bi zaorila pesma od Tompsona. Strava od organizacije, sinopsisa i režije. Jadni smrznuti ljudi i fudbaleri koji moraju sudelovati u ovome. Ovo je njihov događaj i trebali su ga organizovati pod svojim uslovima. I dajte molim vas izvođači koji su trebali dići atmosferu izvučeni iz naftalina, od kostobolje se ne mogu ni pomaknuti! - napisala je na Facebooku.

Ivana Brkljačić bila je bacačica kladiva, prva je hrvatska atletičarka koja je prebacila 75 metara. Nakon sportske karijere postala je direktorka Hanžekovićevog memorijala te se učlanila u stranku tadašnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA