Dušan Ivković i Ranko Žeravica kandidati za prijem u košarkašku "Kuću slavnih"

Članovi klase 2023. biće poznati 1. aprila tokom Fajnal fora NCAA u Hjustonu

  • 0
Dušan Duda Ivković Foto: MN Press

Legendarni srpski treneri Dušan Ivković i Ranko Žeravica nominovani su za ulazak u košarkašku "Kuću slavnih" u Springfildu u klasi 2023, saopšteno je danas u Springfildu.

U saopštenju "Kuće slavnih", koja se nalazi u Springfildu, se navodi da se na spisku kandidata nalazi se i bivši jugoslovenski košarkaški reprezentativac Mirza Delibašić. Među nominovanima su i bivši košarkaši Pau Gasol, Dirk Novicki, Toni Parker, Dvejn Vejd, Šon Merion, Mark Džekson, kao i trener San Antonija Greg Popovič.

Za ulazak u "Kuću slavnih" nominovana je i ženska košarkaška reprezentacija SAD sa Olimpijskih igara 1976. godine u Montrealu. Finalna lista biće saopštena 17. februara tokom "Ol-star" vikenda NBA lige u Solt Lejk Sitiju.

Članovi klase 2023. biće poznati 1. aprila tokom Fajnal fora NCAA u Hjustonu. Svečana ceremonija prijema u "Kuću slavnih" biće održana 11. i 12. avgusta u Springfildu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA