Oglasio se Halilhodžić posle uspeha Maroka: "Oduzeli su mi ponos, neću im oprostiti"

Bosanskohercegovačkom strategu je sve ovo teško palo

  • 2
Vahid Halihodžić Foto: AP/Tanjug

Fudbalska repreznetacija Maroka je uspela da napravi istorijski uspeh i da se domogne 4. mesta na Mundijalu u Kataru. Međutim, ova reprezentacija je pred sam početak turnira odlučila da promeni selektora, pošto je Vahid Halilhodžić dobio otkaz.

Bosanskohercegovački stručnjak je bio taj koji je odveo Maroko na Svetsko prvenstvo, ali je to uradio bez najvećih zvezda - Hakima Zijeha i Nusera Mazrauija.

"Vaha" je zbog nediscipline odlučio da ih izbaci, što se nije svidelo čelnicima same zemlje.

Odmah su tražili da ih vrati u tim kako bi bili konkurentni na prvenstvu sveta, što je Halilhodžić odbio, pa je samim tim dobio i otkaz. Sada nekoliko dana posle završetka prvenstva, odlučio je Vaha da progovori o svemu.

- Znate da nisam uopšte komentarisao ništa u vezi Maroka. Zovu me novinari iz Maroka, iz regije... Ali teško mi je bilo što reći. A ove reči mi ne mogu isprati gorčinu, i ne može mi nadoknaditi ono što sam ovim turnirom propustio. Oduzeli su mi ponos, ne mogu im zaboraviti ni oprostiti. To je trebalo da bude moj oproštaj od trenerske karijere. To je sve što mogu reći na tu temu - istakao je Halilhodžić.

Video: Ovako je izgledalo slavlje na ulicama Pariza nakon pobede i prolaska Francuske u finale SP-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    24. decembar 2022 | 19:01

    Hoces ti divljake trenirat.

  • NekoKo

    25. decembar 2022 | 17:04

    U tome je poenta. Ono što ovaj Muja naziva ponosom je kompleks i ego koji ide ispred igrača i to onih najboljih. Trener nikada ne može da bude važniji od igrača a posebno ne od tih najboljih. Bez igrača nema rezultata a ako hemija ekipe nije dobra, onda je trener taj koji mora da leti prvi. Maroko je igrao bolje sa novim selektorom i igračima koje je ovaj terao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA