≫ 

Srbija razbijala Italijane, pa potpuno stala na kraju: Tesna pobeda Orlova protiv rivala iz grupe

Mnogo teže nego što se očekivalo, Srbija je dobila Azure

  • 26
Srbija - Italija, turnir Šenjang Foto: KSS

Košarkaška reprezentacija Srbije po drugi put u pripremnom periodu slavila je protiv Italije, 71:65, i tako došla do 8 pobede u isto toliko pripremnih mečeva za Svetsko prvenstvo u Kini. 

Pre ovog susreta Orlovi su ubedljivo slavili protiv Azura sa 94:64, a ovoga puta zadatak je bio nešto teži jer su se Galinari, posle operacije slepog creva, i Datome vratili u tim.

Od samog starta susreta Bogdanović i drugovi su nametnuli svoj ritam. Rezultatska neizvesnost, ipak, trajala je nekoliko minuta, jer su Datome i Haket trojkama mučili odbranu Orlova. Đorđević je reagova uvođenjem Jokića koji vrlo brzo stabilizuje igru pa prednost Srbije raste na +10.

Srbija - Italija, turnir Šenjang Foto: KSS

Do kraja poluvremena prednost Srbije je dostizala i +14. Bogdanović je pogađao za tri, Jokić odlično proigravao saigrače oi pogađao, dok je odbrana funkcionisala bez greške.

Slična igra nastavljena i u 3. deonici, da bi, kada je delovalo da je sve gotovo, Italija u poslednjoj deonici počela da topi prednost Srbije od 16 poena. Pogađali su redom Galinari i Haket, dok je Srbija trošila napad, za napadom. Napravljena je serija od 17:0, posle koje se ušlo u neizvesnu završnicu u kojoj je Srbija ipak bila bolja.

Milutinov je vezao četiri poena, za +3 na nešto manje od minut do kraja susreta, da bi tačku na meč stavio Stefan Jović trojkom sa velike distance.

Srbija - Italija, turnir Šenjang Foto: KSS

Srbija - Italija 71:65 (27:17, 20:17, 12:14, 12:17)

Srbija: Simonović 6, Bogdanović 15, Bjelica 10, Raduljica 4, Birčević 3, Jokić 5, Milutinov 8, Micić 1, Gudurić 8, Jović 11, Marjanović.

Italija: Dela Vale, Belineli 18, Biliga, Vitali, Galinari 11, Heket 15, Filoj, Bruks, Tesitori, Abas, Saketi, Datome.

VIDEO: Srbija počela da lupa Italijane na kraju prvog poluvremena

TOK UTAKMICE:

IV Četvrtina: 

38. minut, 64:65 - Samo 5 poena postigla je Srbija u poslednjoj deonici. Sa druge strane serija Italijana traje. Sada vode, prvi put posle početka meča. 

37. minut, 64:62 - Galinari u padu pogađa i povećava seriju Italije na 14:0. 

35. minut, 64:57  - Galinari postiže trojku i dolazi do 10. poena na susretu. Srbija potom "troši" nekoliko napada, što Italijani koriste i hvataju priključak. Đorđević traži tajm-aut.

32. minut, 64:48 - Srbija je vratila prednost trojkom Jovića, potom i Jokić novim poenima donosi 14 poena prednosti.

Boban Marjanović, Nikola Jokić Bogdanović i Jokić i ovoga puta su bili odlični; Foto: Marko Jovanović

III Četvrtina

28. minut, 59:48 - Odlična rola Gudurića. Postiže koš uz faul i ponovo stabilizuje igru Srbije. Jedina zamerka u igri Srbije jeste partija Vase Micića koji još uvek nije u prepoznatljivoj formi.

25. minut, 53:43 - Blagi pad u igri Srbije. Nekoliko vezanih napada Orlovi nisu uspeli da postignu poen. Promašivali su Bogdanović i Bjelica, dok je sa druge strane Galinari postigao trojku.

22. minut, 52:37 - Još jedno magično dodavanje Jokića. Nikola je umesto šuta za tr, iz ćoška, potpuno neočekivano prebacio loptu do Bjelice koji je bio usamljen na drugoj strani, naravno as Sakramenta postigao je trojku i došao do svog 10. poena.

II Četvrtina: 

20. minut, 47:34 - Jokić stavlja tačku na više nego ubedljivo poluvreme Orlova novim poenima.

18. minut, 42:31 - Još jedna izgrađena akcije Srbije posle koje je Bjelica ostao sam u uglu i pogodio za tri. U sledećoj akciji i Bogdanović dolazi do nove trojke.

16. minut, 37:26 - Bogdanović sa preko 7 metara postiže trojku! Sa druge strane haket iz trećeg pokušaja, pogađa treću trojku.

14. minut, 32.22 - Srbija vraća prednost od 10 poena. Gudurić prvo polaže za dva, a onda posle odlične tranzicije lopte pogađa i trojku.

12. minut, 27:22 - Haket pogađa drugu trojku. Italija pravi seriju od 5:0.  Đorđević traži tajm-aut.

Boban Marjanović, Nikola Jokić Foto: Marko Jovanović

I Četvrtina:

10. minut, 27:17 - Ulazak Jokića uneo dodatnu energiju u igru celog tima. Tako je prednost Srbije brzo porasla na +10.

8. minut, 21:15 - Simonović sa bacanja donosi najveću prednost Srbiji.

6. minut, 16:13 - Heket pogađa trojku. Sa druge strane, u igru je ušao Nikola Jokić. Posle odlično izgrađene akcije lopta dolazi do Jovića koji, još jednom, vraća trojku Italijanima. Takođe, Đorđević je u igru uveo Miroslava Raduljicu koji odlično funkcioniše u paru sa Nikolom Jokićem.

5. minut , 11:10 - Belineli pogađa trojku, ali Birčević odgovara istom merom. U nastavku i Belineli se upisuje u strelce. za sada sa 5 poena, oporavljeni Điđi zadaje puno problema Orlovima.

2. minut, 6:5 - Jović "seče" napad Italijana i proigrava Bogdanovića koji zakucava i donosi novu prednost Srbiji.

1. minut, 4:3 - Bogdanović pogađa sa bacanja. Sa druge strane, Italija otvara meč trojkom Datomea, koji je uz Galinarija u timu posle povrede.

Pre ovog susreta Srbija i Italija odigrale su jedan pripremni meč u kojem su orlovi ubedljivo slavili sa 94:64. Na ovom susretu Italija je jača za Danila Galinarija koji se oporavio posle operacije slepog creva, kao i za Điđija Datomea.

VIDEO: Posle ubedljive pobede nad Turskom, pozdrav "orlova" s navijačima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    23. avgust 2019 | 15:10

    Samo mi jedno objasni selektore ,zasto Marijanovic nije igrao ni sekundu ? Jesul ovo pripremne utakmice na kojima treba da dobiju svi sansu nakon cega ces ti znati ko koliko moze ? Bojim se da ces napraviti razdor u ekipi forsirajuci slabije igrace . I kosarkaskim anonimusima je jasno Da su : Jokic,Bogdanovic,Bjelica ,Marjanovic klasa iznad ostalih tako da ti to ostrenje ne znam cega preko Marijanovica ne treba .

  • 534

    23. avgust 2019 | 16:04

    Tesna je moja komšinica. Utakmica je bio ležerniji trening. Ništa opasno.

  • Dex

    23. avgust 2019 | 15:24

    Vidi ovako ,mi imamo odličnu reprezentaciju ali smo tanki na plejmejkerima ,ipak je Teo igracina i za Jovica i za Micica .Nemamo maste u igri igramo na suvi kvalitet .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA