≫ 

Mnogo izgubljenih lopti, neki igrači nisu baš spremni: Đorđević kritičan posle pobede nad Francuskom

Selekor smatra da još ima prostora za napredak

  • 6
Aleksandar Saša Đorđević Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Srbije pobedili su Francusku 61:56 u poslednjem pripremnom meču pred start Mundobasketa 2019, koji se od 31. avgusta do 15. septembra igra u Kini.

Posle meča selektor je dao svoje viđenje meča:

– Dva različita poluvremena protiv sjajne Francuske, ekipe koja će, po mom mišljenju, biti u prve četiri. Oni su igrali bez De Koloa. Imali smo jednu fizičku, intenzivnu, snažnu utakmicu, na poen i odlično smo odreagovali u drugom poluvremenu, uz neke korekcije. Mnogo izgubljenih lopti, mnogo promašenih penala… To je prvo što upada u oči. Druga stvar, sve ovo vreme postoji razlika u fizičkoj pripremljenosti jednog dela igrača koji su prošli kroz timske pripreme i drugog dela igrača koji nisu prošli kroz timske pripreme, nego su imali privatne pripreme.

- Jedan na nula ne postoji košarka, jedan na nula ne postoji način da se spremiš za bilo koje takmičenje, pa čak ni za utakmicu, nego samo i jedino timske pripreme koje imaju određeni plan, sistem i princip i koje daju rezultat već godinama. I to je analiza celog ovog pripremnog dela. Nadamo se da ćemo kako protiče prvenstvo da svedemo tu razliku na što manji nivo, jer je očigledno da će biti ključ. Kao što od početka ovih šest godina pričam, fizički i atletski moramo da budemo dominantni da bismo došli do rezultata koje priželjkujemo i zbog kojih radimo svakog dana - dodao je selektor Srbije.

Srbija će na Svetskom prvenstvu, koje se igra od 31. avgusta do 15. septembra igrati u D grupi u Fošanu, gde će joj rivali biti Italija, Filipini i Angola, protiv koje otvaraju takmičenje u subotu od 9.30 po našem vremenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    27. avgust 2019 | 18:16

    Evo ga poceo je da pecka Jokica!!! Covek NBA All Star a ovaj ga uvodi sa klupe!!!

  • Jea

    27. avgust 2019 | 19:15

    Vasa Micic je katastrofa,definitivno mora bolje na SP...nadam se da hoce!!!

  • Nix

    27. avgust 2019 | 18:47

    Ništa posebno ne delujemo, daj bože da bude drugačije kada krene SP ali ovo za sada ništa spektakularno, dosta nespremnih igrača...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA