≫ 

Gaučosi poslali Nigeriju kući: Legendarni skola ispisao istoriju Mundobasketa

39-godišnji košarkaš trenutno je 2. na večnoj listi strelaca na svetskim prvenstvima

  • 1
Košarkaška reprezentacija Argentine Foto: fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Argentine pobedila je Nigeriju 94:81 u drugom kolu grupe B i tako obezbedila plasman u narednu fazu takmičenja na Mundobasketu.

Popularni Gaučosi odlično su otvorili meč i vrlo brzo stigli do dvocifrene prednosti 28:17. Ipak, do poluvremena usledio je pad u njihovoj igri pa se Nigerija vratila u meč serijom 19:4, pa je do kraja poluvremena bilo nerešeno 43:43.

U nastavku, Argentina je uspela da uspostavi svoju igru i prelomi meč tokom 3. deonice, da bi onda rutinski privela meč kraju za novu, 2. pobedu i plasman u narednu fazu. Za razliku od njih, Nigerija, kojoj su predviđali da će biti jedno od najvećih iznenađenja na prvenstvu ide kući. I pored dobrog sastava, ovaj tim pratili su brojni organizacijski problemi, pa je ovakav epilog, očigledno bio neminovan. Ostaje im da sa Južnom Korejom odigraju "za čast".

Kada je reč o ovom meču,  legendarni Luis Skola, došao je do 595. poena na svom petom učešću na Mundobasketima. Tako je na večnoj listi ispred njega je još samo Brazilac Oskar Šmit, koji je na 34 utakmice postigao neverovatnih 906 poena.

U pobedničkom timu, upravo je Skola sa 23 poena bio najefikasniji a imao je i 10 skokova, Patrisio Garino je upisao 17, a Fakundo Kampaco 14, uz 8 asistencija. Kod Nigerijaca su se istakli Džoš Okogi sa 18, Džordan Nvora sa 12 i Namdi Vinsent sa 11 poena.

Da podsetimo, Argentina u poslednjem kolu igra protiv Rusije za prvo mesto u grupi, dok se Nigerija sastaje sa Južnom Korejom.

VIDEO: Jokić pokušao da izblokira Bogdana na putu za tri poena

https://www.motorola.com/rs/sr/products/motorola-one-action" target="_blank">https://xdn.tf.rs//2019/08/23/onlinebanner830x150action-srb-mob-830x0.jpg" alt="Motorola baner Mundobasket NOVO" />Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA