Đorđević otkrio novinaru iz Filipina zašto je besan na njihovog igrača: Morao sam da stopiram to!

Selektor Orlova zadovoljan je pristupom svojih pulena u drugom meču grupne faze na Mundobasketu

  • 3
Aleksandar Đorđević Printskrin: Youtube/FIBA

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, bio je zadovoljan pobedom svog tima protiv Filipina u drugom meču grupe D na Mundobasketu u Kini. Đorđević je poručio da je zadovoljan pristupom svojih igrača i veruje da postoji prostora za dalji napredak.

- Sjajan pristup, ozbiljan, kakav i treba da bude. To je prva stvar koju tražimo od igrača i oni su to i uradili. Znamo da će treća utakmica biti ključna, pripremamo se za veliku bitku u narednih nekoliko dana. Svi igrači su u sjajnom fizičkom stanju, takođe i Bjelica koji se vratio - rekao je Đorđević novinarima u Kini.

Mediji iz Filipina hteli su da čuju mišljenje Đorđevića o njihovom timu.

- Težak poraz je uvek težak poraz, zavisi samo kako ćete ga prihvati. Poštujemo svakog našeg rivala, zato i igramo najjače što možemo, rezultat toga je ubedljiva pobeda. Imate određene talente i atletizam, ali fali vam kvalitet i rezultat toga su ovakvi porazi od dva teška protivnika iz Evrope, trebalo bi da razmislite o tome u budućnosti.

Aleksandar Đorđević Aleksandar Đorđević tokom meča Srbija - Filipini; Foto: Fiba.basketball

Osvrnuo se Đorđević i na jedan prljav faul Filipinaca, zbog kojeg je morao da reaguje tokom meča.

- Ne volim prljavu igru, kada imate nameru da nekoga povredite. Morao sam da stopiram to, u redu je kada igrate fizički i jako, ali ne i kada želite da povredite moje igrače. Zato sam reagovao, tražim isti pristup kakav imaju moji igrači prema protivniku.

Smatra da će Italijani biti ozbiljan rival u borbi za 1. mesto u grupi.

- Znamo se, sve su bolji u odnosu na pripreme, dodali su iskusne igrače kao što su Galinari i Datome, imali su sjajno otvaranje, moramo da budemo oprezni i da damo sve od sebe da pobedimo. Imali su sjajno otvaranje protiv Filipina.

- Sigurno nećemo pobediti sa 50 razlike, znam da ćemo igrati meč koji je poen za poen, poznaju nas, biće to sjajan meč, imate neke grupe gde od starta znate koje dve grupe će proći, u ovoj grupi se to znalo. Ne znam koliko je to dobro za nas i za Svetsko prvenstvo. Nemam brige, samo pripremam sebe i tim da budu najbolji za dato vreme - rekao je selektor Orlova, koji smatra da postoji prostora za napredak našeg tima.

- Da, u svakom pogledu možete da napredujete. Nekada zakomplikujemo stvari, možemo da igramo jednostavnije. Košarka je najbolja kada se igra jednostavno - zaključio je Đorđević.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA