≫ 

Samo Orlovi gazili preko stotke: Portoriko mučio Špance, Poljska u produžetku slomila Kinu! (VIDEO)

Zanimljivo je bilo prvog dana nove nedelje na Mundobasketu!

  • 2
Košarkaška reprezentacija Kine Foto: Tanjug/ap

Košarkaši Španije pobedili su selekciju Portorika sa 73:63, dok je Rusija bila bolja od Južne Koreje sa 87:73 na Mundobasketu u Kini.

Furija se nije baš naigrala protiv Portorikanaca, tek u trećoj deonici je posle 43:43 viđena serija od 14:0, koja je odredila tok utakmice.

Mark Gasol je izneo teret meča sa 19 poena, Rubio je dodao 17, Klavel je bio lider Portorikanaca sa 13 poena, pa je Španija na pragu prve pozicije u grupi C, gde je još Tunis nadigrao Iran sa 79:67 i zakucao ga za dno tabele.

Pored toga, Kina je uspela da odigra triler protiv Poljaka i padne tek u produžecima, sa 79:76. Štaviše, Poljaci su bili ti koji su jurili produžetak, ali su na kraju ipak pokazali da su kvalitetnija ekipa, uz 25 poena i devet skokova Pontike, Sloter je ubacio 22, Kinu je nosio Janlin Ji sa 24 poena i osam skokova.

Pored toga, Venecuela je pobedila Obalu Slonovače u grupi A sa 87:71, pa se očekuje da na kraju Venecuela i Kina vode direktan duel za drugo mesto i prolaz.

Rusija nije dovela pobedu nad Korejcima u pitanje, Fridzon je odskočio sa 13 poena, pa Rusi i Argentinci imaju 2-0 i igraće meč za prvo mesto grupe pred drugu fazu.

Takođe, zanimljivo je da niko nije išao preko stotke u ponedeljak na Mundobasketu, osim naše selekcije, koja je sa čak 126:67 deklasirala Filipine.

Poznato je i da su drugu fazu overile selekcije Poljske, Argentine, Rusije, Španije, Srbije i Italije, ostalo je još 10 mesta za narednu grupnu rundu.

MUNODBASKET, REZULTATI:

Grupa A

Venecuela - Obala Slonovače 87:71

Kina - Poljska 76:79

 

Grupa B

Nigerija - Argentina 81:94

Južna Koreja - Rusija 73:87

 

Grupa C

Tunis - Iran 79:67

Portoriko - Španija 63:73

 

Grupa D

Italija - Angola

Srbija - Filipini 126:67

 

VIDEO - Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Jokić pokušao da izblokira Bogdana na putu za tri poena

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Todor

    2. septembar 2019 | 18:01

    Odlicno, bravo! Bas me zanima kako cemo se nositi sa jacim ekipama, posto realno, ovo do sada nije bio nikakav izazov za nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA