Bazarevič grmi na sudije: Argentini dali 36 bacanja, nama 11, a mi sve vreme igrali u reketu!

Ruski selektor kroz ono što je nazvao "činjenicama" kritikovao suđenje na Mundobasketu

  • 0
Foto: FIBA.com

Pritužbi na sudijski kriterijum bilo je nekoliko u prethodnih pet dana koliko se igra Svetsko prvenstvo u Kini, a najnovije stižu od selektora Rusije Sergeja Bazareviča.

Njegov tim je poražen od Argentine 69:61 u trećem meču grupe B, pa nebesko-plavi idu u drugu fazu sa tri pobede, a Rusi sa dve - nad Nigerijom i Južnom Korejom.

Bazareviču je nakon meča s Argentincima zasmetalo to što je rival Rusa imao više slobodnih bacanja.

- Što se tiče upozorenja FIBA da se ne govori o sudijama... Pa, neću ni da pričam o njima, samo ću reći da smo imali 28 faulova, a oni 17 i da su šutnuli 36 slobodnih bacanja. Ne pričam o sudijama. Ne, ne pričam o sudijama. Šutnuli smo 11 slobodnih bacanja, a sva naša taktika se zasnivala na igri unutar reketa. Tako da, mislim da je to takođe činjenica - rekao je Bazarevič posle utakmice.

Morao je da pohvali Fakunda Kampaca, koji je ubacio Zbornaji 21 poen i bio "pravi" kada se utakmica "lomila".

- Bio je na svom nivou, stvarno je igrao odlično - prokomentarisao je Rus, čiju ekipu sada čekaju Venecuela i Poljska u novoj grupi i drugoj fazi turnira.

- Radimo na tome da saznamo šta možemo. Igraju veoma sigurno. Pričam o Poljacima. Imaju iskusne igrače, ne vole mnogo rotacija, ali selektor Majk Tejlor ih trenira nekoliko godina i znaju da igraju - kaže Bazarevič.

Venecuelu, s kojom je Rusija igrala na turniru u Italiji, Bazarevič je ocenio kao tvrd tim i potpuno drugačiji tim pre što se kvalifikovao za prvenstvo. Zbog svega navedenog, konstatovao je da Zbornaja mora da bude na 100 odsto mogućnosti kako bi nastavila put ka nekoj od medalja.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Telegraf analiza: Šta smo naučili iz tri pobede Srbije na Mundobasketu -

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA