≫ 

Ovo je reakcija Amera nakon drame sa Turskom: Japan pobeđen 53 razlike! (VIDEO)

Naredni rivali SAD su Grčka i Brazil

  • 2
foto: fiba.com

Turska je bila dobra opomena za prve favorite Mundobasketa Amerikance, pa je protiv Japana usledila reakcija igrača Grega Popoviča - savladan je Japan 98:45!

Trećom pobedom selekcija SAD je potvrdila prvo mesto u grupi E, Češka je druga i te dve reprezentacije sele se u novoformiranu grupu K, gde ih čekaju dueli sa Brazilom i Grčkom, što potencijalno obećava velika uzbuđenja u borbi za četvrtfinale.

Tesno izvojevana pobeda nad Turskom u prethodnoj rundi naterala je Amerikance da se pregrupišu i odigraju u skladu sa renomeom, pa je autsajder Japan doslovce "zbrisan", i to još u prvoj četvrtini (23:9).

Kemba Voker je "povukao" ekipu ka ubedljivoj pobedi, meč je završio sa 15 poena i 8 asistencija, dok je njegov novi saigrač iz Bostona Džejlen Braun bio najefikasniji sa 20 poena.

Foto: fiba.com

Braun je poenterski dominirao u odsustvu još jednog Bostonovog aduta, povređenog Tejtuma, kome je društvo na klupi, i on samo kao posmatrač, pravio Markus Smart - još jedan predstavnik slavne franšize iz Masačusetsa.

Imali su i Japanci šta da ponude od atrakcije, kad već nisu mogli da pariraju favoritu. Za potez utakmice pobrinuo se momak koga će NBA javnost tek upoznati, pošto su ga Vizardsi draftovali ovog leta, Rui Hačimura.

Evo i zbog čega:

Kod Amerikanaca svi igrači koji su imali minute su se upisali u strelce: Barns je dao 14, Heris 10, Mičel 10, Midlton 9, Lopez 7...

U poraženom sastavu daleko bolji od ostalih bio je Judai Baba sa 18 poena.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

Grupa E

Turska - Češka 76:91

SAD - Japan 98:45

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    5. septembar 2019 | 17:03

    Ni njima nisu mogli da daju 100 poena pa smesnoo

  • Op

    5. septembar 2019 | 19:15

    Pa i mi Filipine sa 59 razlike, lako je izivljavati se na njima, oni trenutno ni Tursku nisu mogli ljudski da pobede

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA