≫ 

Izašla nova FIBA rang lista SP: Srbija neprikosnovena, pad Amera i Grka i veliki skok Australije!

Košarkaški stručnjaci vide Srbiju kao prvog favorita za zlato

  • 3
Košarkaška reprezentacija Srbije, Srbija - Filipini Foto: fiba.basketball

Završena je prva faza Mundobasketa na kojoj se sada 16 ekipa bori za trofej najboljeg na svetu, a shodno ostvarenim rezultatima FIBA je objavila najnoviju rang listu favorita. 

Zvanično rangiranje vrši se tako što se po napravljenom modelu, a u obzir uzimaju rezultati pripremnih utakmica, povreda košarkaša, kao i rezultata u grupi.

Tako je Srbija, kao i posle druge i treće liste, i dalje na prvom mestu, a kao jedan od glavnih aduta Srbije spominje se Bogdan Bogdanović, za kojeg FIBA ističe da je postigao 15 trojki iz 23 pokušaja i poredi ga sa selekcijom Litvanije koja je ukupno na prvenstvu u tri uvodna meča ubacila svega 16 trojki.

Takođe, skok na ovoj listi upisala je i Australija za koju Svetska kuća košarke smatra da je glavni konkurent da se domogne finala. Sa druge strane, loš meč i produžeci sa Turskom, uticali su da tim SAD padne na 3. poziciju.

Od ostalih selekcija Francuska je četvrta, Španija je na petom mestu, dok ostala mesta redom zauzimaju Brazil, Argentina, Litvanija, Grčka, Italija, Poljska, Rusija, Češka, Portoriko, Dominikanska republika i Venecuela.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 357

    6. septembar 2019 | 09:07

    Slicno toj ranglisti vidim i kraj svetskog prvenstva...Australija i mi u finalu! Mi prvaci, Australija druga, Ameri treci, francuzi cetvrti...

  • Blekiff

    6. septembar 2019 | 09:58

    Kako je lepo videti našu trobojku 👍❤

  • Fan

    6. septembar 2019 | 15:55

    Iskreno voleo bih Amere u finalu da im vratimo i za OI i za SP to bi bilo najslađe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA