≫ 

Srbija na korak od četvrtfinala: Orlovi samleli Portoriko, čeka se Španija za overu plasmana (VIDEO)

Izabranici Saleta Đorđevića zabeležili su još jednu ubedljivu pobedu, ovoga puta sa 43 poena razlike

  • 61
Svetsko prvenstvo u kosarci, Kosarkaska reprezentacija Srbije, Serbia - Puerto Rico Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije, upisala je novi ubedljiv trijumf na Svetskom prvenstvu u Kini, a ovoga puta je bila bolja od Portorika 90:47 (23:14, 26:12, 22:13, 19:8) u prvom meču druge faze šampionata u grupi J.

Ubedljivo, efikasno i "sa pola gasa". Tako bi se najbolje moglo opisati sve što su Orlovi prikazali u prvom meču Grupe J u Vušanu, gde ih još očekuje susret sa Španijom, za prvo mesto pred četvrtfinale.

U zavisnosti od rezultata meča Španija - Italija, znaćemo i da li će Orlovi i pre duela sa Furijom obezbediti četvrtfinale, a onda samo odmeriti snage sa Špancima za 1. mesto.

SRBIJA - ITALIJA 90:47 (23:14, 26:12, 22:13, 19:8)

Srbija: Simonović 5, Bogdanović 5 (5 as), Bjelica 18 (6 sk), Lučić 4 (6 sk), Raduljica 4, Birčević 12 (7 sk), Jokić 14 (10 sk), Milutinov, Micić, Gudurić 10, Jović 2 (9 as), Marjanović 16.

Portoriko: Pineiro 6, Klemente, Kuler 8, Braun 2, Diaz 2, Rodrigez 3, Klavel 7, Uertas 11, Bokman 4, Frenklin, Brejdi 2, Mohika 2.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Srbija je meč otvorila trojkom Birčevića za tri poena. Usledilo je nekoliko neefikasnih napada, jer lopta nikako "nije htela" do Marjanovića. Ipak, brzo je profunkcionisala igra preko centara pa je i prednost Srbije već do sredine deonice porasla na 17:6. U tim momentima, viđena je i nova magična asistencija Jovića za Bobija Marjanovića koji brzo dolazi do desetog poena.

Do poluvremena, Srbija je još više podigla nivo igre, pre svega u odbani. Tako je  pri rezultatu 36:22 Birčević bio odličan u skoku i odbrani. Ipak, posle uhvaćene lopte, "razgnuo" je rivale laktovima. Evidentni "floping" i simuliranje centra Portorika, sudije ne kažnjavaju već zbog prigovora i, posle pregledanog snimka, sude tehničku grešku Birčeviću.

Svetsko prvenstvo u kosarci, Kosarkaska reprezentacija Srbije, Serbia - Puerto Rico Bogdan Bogdanović; Foto: FIBA

Ovaj momenat, dodatno je motivisao Orlove, pa je usledila serija trojki Bogdanovića i Bjelice za maksimalnu prednost na poluvremenu od 23 poena.

I u nastavku, Srbija je igrala u svom ritmu, a ono što posebno raduje je da igra u odbrani nije popuštala i pored prednosti koja je iznosila više od 30 poena. Tako situacije u kojima Milutinov skače i blokira rivala na +32, ili se Jović baca za loptu nisu izostale.

Svetsko prvenstvo u kosarci, Kosarkaska reprezentacija Srbije, Serbia - Puerto Rico Orlovi su "leteli" po parketu; Foto: FIBA

Umeli su Orlovi da igraju atraktivno i u napadu, a jedna od najlepšihakcija na meču viđena je kada je Jokić uhvatio loptu ispod koša, dodao do Marjanovića koji je bio na centru, da bi Bobi, bez gledanja asistirao Joviću za nove poene. Potpuno atipična akcija Orlova.

Do kraja, Orlovi su rutinskom igrom došli do nove pobede.

Najefikasniji na meču bio je Bjelica sa 18 poena, 16 je dodao Marjanović, dok je Nikola Jokić ostvario dabl-dabl sa 14 poena i 10 skokova.

U timu Portorika, Uertas je ubacio 11 poena, Koler je imao 8, a Klavel 7.

Srbija je posle ovog meča najverovatnije obezbedila četvrtfinale. Jedina šansa da bude drugačije je da Orlovi izgube od Španije ogromnom razlikom, a da Italija sa takođe vlikom razlikom dobije i Španiju i Portoriko.

Da podsetimo, sledeći meč na Mundobasketu Srbija igra protiv Španije u nedelju od 14.30.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action. U pitanju je zagrevanje Nikole Jokića dva sata pre meča.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gruall

    6. septembar 2019 | 12:24

    Fascinatno 163+ u 4 utakmice!!! Interesantno da na plus 30 igraju kao da gube!!! Svaka cast momci! Tako se bori!!! Svaka medalja dobro dosla i trebamo biti ponosni na ove momke!!!

  • BoD

    6. septembar 2019 | 11:30

    Porto-Rikno

  • Rango

    6. septembar 2019 | 10:11

    SRBIJA 🔴🔵⚪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA