≫ 

Ne pamti se manja kvota na Srbiju protiv Španije: Kladionice uverene u tijumf Orlova

Nekada dominantna, i tradicionalno neugodna, Furija više nije miljenik kladionica

  • 21
Svetsko prvenstvo u kosarci, Kosarkaska reprezentacija Srbije, Serbia - Puerto Rico Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije prvi je favorit za osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Kini, a isto važi i za nedeljni meč sa decenijskim rivalom Španijom. 

I, to ne kažu samo FIBA rang liste, košarkaški stručnjaci i navijači, već i kladionice.

Srbija, košarka, srpska košarkaška reprezentacija, Eurobasket, Nemačka Berlin, Germany Basketball Europeans Velika borba se vodila u ranijim duelima Srbije i Španije; Foto: Tanjug/AP

Od kako je došao na čelo nacionalne selekcije posle Dude Ivkovića, a to je bilo 2014. godine, selektor Aleksandar Đorđević je pored osvajanja najsjajnijih odličja, pred sebe postavio pobede u mečevima protiv tada daleko najboljih selekcija Španije i SAD.

I ne samo to. Sale je tada najavljivao prepoznatljivu i dominatnu igru po kojoj ćemo se približiti najboljima, i po svemu sudeći, na dobrom je putu da uspe u svojoj nameri. Tako je posle 5 godina njegovog vođstva Srbija aktuelni vicešampion Evrope i sveta, i druga sa Olimpijskih igara u Riju. A, i na ovom Mundobasketu važi za "strah i trepet" po protivnika.

Košarka Srbija - SAD Bogdanović i durent na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine; Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images

Upravo je to glavni razlog da kladionice više "ne veruju" nekada dominantnim i uvek neugodnim Špancima. Tako se kvota koju daju na njihovu pobedu u nedeljnom meču sa Srbijom, koji počinje u 14.30, kreće od 3.90 do čak 4.80, dok, sa druge strane na pobedu Srbije nude od 1.19 do 1.30.

U prevodu na 100 uloženih dinala na Španiju, možete dobiti oko 400 dinara, dok, u slučaju da tipujete na pobedu Orlova, na uloženi isti iznos možete dobiti oko 120 dinara.

Kako Srbija dobija rivale sa prosečnom razlikom većom od 40 poena, uz to igra sigurno sa puno asistencija, skokova i jakom odbranom, ovakve "ponude kladionica" nisu neočekivane. Sada je na Orlovima samo da još jednom dobiju Furiju, pa da selektor Đorđević sa svojim timom dođe do finala i konačno ostvari zacrtani cilj, zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu i pobedu nad Amerikancima.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action na kojem se vidi kako Srbi cepaju mrežice u hali u Vuhanu.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA