≫ 

Skandalima na Mundobasketu nikad kraja: Grci opisali kako sudije "kroje" pobednike u Kini!

Kalates igrao 37 minuta i dobio jedan faul, a prema Janisu ima "nultog" poštovanja

  • 11
Foto: FIBA.com

Košarkaška reprezentacija Grčke pobedom nad Češkom (84:77) se oprostila od takmičenja na Mundobasketu u Kini, jer trijumf od sedam razlike nije bio dovoljan za prolaz u četvrtfinale.

Grcima je posle "pirove pobede" u ustima ostao gorak ukus jer su i oni poput Litvanaca besni na krovnu košarkašku organizaciju i naročito sudije.

Foto: FIBA.com

Deža vi - reklo bi se samo dva dana nakon što su Litvanci ispali od Francuza na jednu loptu i jednu spornu sudijsku odluku. Ovog puta se nešto slično desilo Grcima kojima su sudije na Mundobasketu dosudile faul u napadu za Janisa Adetokumba kojim je "Grik frik" isključen iz igre na pet i po minuta do kraja

Grčkoj je u duelu sa Češkom bila potrebna pobeda od 12 poena, a u trenutku isključenja njegov tim je vodio 67:57.

- Janis je došao da nam pomogne. Borio se svakog dana na terenu i ne samo tokom utakmica. Ali naravno, ne dobija poštovanje koje je zaslužio. I pričam o dva faula u napadu koja su mu danas svirana, treći i peti. Ne možete takve faulove da svirate na ovakvim igračima - rekao je Skurtopulos posle utakmice.

Foto: FIBA.com

Selektor Grka nije bio nezadovoljan samo suđenjem na Janisu Adetokumbu već i na Niku Kalatesu koji je ubacio 27 poena Česima.

- Evo još jednog primera. Nik Kalates igra 37 minuta. Ima loptu u rukama non-stop. Dobija jedan faul. Može li neko to da mi objasni? Čovek stalno ide na obruč ili prodor. Dvaput ga guraju kad je išao na koš, a niko ne reaguje. Što se tiče Janisa, isto je. Možemo da napravimo video od 25 isečaka kako, kada ga okruže, nalegnu na njega sa četiri ili više ruku. Ako to sme da se radi, onda sam ja sa njima - dodao je Skurtopulos i čestitao češkom timu jer je uprkos svemu zaslužio prolaz.

Foto: FIBA.com

- Igrali su dobro tokom celog turnira i želim im sve najbolje. Svojim igračima čestitam na saradnji i žao mi je zbog mnogih ljudi iz Grčke koji su došli da nas podrže i navijača. Trudili smo se koliko smo mogli - podvukao je Skurtopulos.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action - Jokićev brat poludeo zbog isključenja Nikole, hteo da uleti u teren

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    9. septembar 2019 | 17:11

    U pravu je čovek, pogledajte juče šta je urađeno Jokću. Fiba se krije iza sudija amatera, kako bi stvarali lažnu sliku o ekspanziji košarke u zemljama gde to nije bio slučaj. Ej bre ko je doneo odluku da ne smeju da snimaju Amere na tajm autu, polovinu duplih lopti ne sviraju Špancima, nošeni.... Idi bre.

  • Ja...RS

    9. septembar 2019 | 17:09

    Danas Brazilcima dva puta kad su lomili rezultat isto, pogotovu me i sad nervira ona "mrtva lopta" gdje su nama zapecatili sudbinu.

  • Branko

    9. septembar 2019 | 17:36

    Ja sam odavno rekao da su sudije katastrofa.ej ta predsednika du postavili nekog iz madagaskara ko ne zna ni kako izgleda košarkaška lopta,a sve clanice iz afrike nema nijedne iz evrope. Trebalo je pozvati najbolje svestke sudije,i kada igraju evropske zemlje da sude evropljani. Ovo je postala sprdnja.džaba su sudije suspendovane to litvaniji nista ne znaci ispali su.pod hitno se treba rešiti sukob hleba i fine ako ne ove takmičenja treba bojkotovati. Katastrofa.Trebalo je možda da se igraju mečevi svaki drugi na drugi kraj sveta da se igrači što više izmore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA