≫ 

Košarkaški košmar za Srbiju! Orlovi se vraćaju bez medalje iz Kine, Gaučosi nas spustili na zemlju!

Loša odbrana našeg tima koštala nas je poraza i plasmana u polufinale Mundobasketa

Kosarkaska reprezentacija Srbije Srbija Argentina, kosarka

Foto: FIBA

Košarkaši Srbije poraženi su od Argentine u četvrtfinalu Mundobasketa sa 97:87 i igraće razigravanje od 5. do 8. mesta.

Naš tim je konstantno bio u podređenom položaju, jurio je prednost Gaučosa sve vreme. Delovalo je da imamo priliku da prelomimo meč na startu četvrte četvrtine, kada je Gudurić pogodio trojku za naše najubedljivije vođstvo od dva poena razlike.

Posle toga smo imali nekoliko napada da se odlepimo, ali nismo iskoristili šanse. Usledila je surova kaza Argentinaca, koji su vezali nekoliko trojki i došli do dvocifrene razlike, koju su kasnije i bez većih problema zadržali do kraja.

Oni će sada igrati u polufinalu protiv pobednika duela Španija - Poljska, dok će naši momci igrati razigravanje za plasman od 5. do 8. mesta. I tu naš tim ne čeka lak posao, jer ćemo igrati protiv poraženog iz duela Francuska - Amerika.

SRBIJA - ARGENTINA 97:87 (23:25, 29:26, 18:14, 18:29)

Srbija: Bjelica 18, Bogdanović 21, Gudurić 5, Jokić 16, Jović 7, Birčević, Lučić 12, Marjanović, Micić, 5, Milutinov, Raduljica, Simonović 3

Argentina: Kampaco 18, Dek 13, Garino 15, Laprovitola 8, Skola 18, Brusino 4, Kafaro, Delija 4, Fjelerup 2, Galici 2, Redivo, Vildoza 11.

OČAJNA ODBRANA U PRVOM POLUVREMENU I ODLIČAN ŠUT ARGENTINACA

Kosarkaska reprezentacija Srbije Srbija Argentina, kosarka

Foto: FIBA

Argentinci su od starta krenuli agresivno u odbrani, dok ih je odlično služio šut za tri poena. Naš tim je u odbrani imao propuste, što je Gaučosima omogućilo otvorene šuteve za tri, koje su po pravilu kažnjavali, dok je i Fakundo Kampaco asistencijama pravio pometnju u našem reketu.

Argentince je u prvom poluvremenu odlično služio šut za tri poena, a jedan od razloga je i loša odbrana naših igrača, koji su im dozvoljavali otvorene šuteve. Gaučosi su to surovo kažnjavali i na poluvremenu su našem timu ubacili čak 54 poena. Već tada nije slutilo na dobro, a to se ispostavilo na kraju meča.

LUDA TROJKA BJELICE IZ FLOUTERA DALA NADU

Kosarkaska reprezentacija Srbije Srbija Argentina, kosarka

Foto: FIBA

Bitan momenat meča da se u trećoj četvrtini dogodio se u 27. minutu, kada je Bjelica u jednoj gotovo izgubljenoj situaciji pogodio neverovatnu trojku iz floutera, kojom su naši košarkaši uspeli da uhvate priključak, posle konstantnog jurenja prednosti Argentinaca tokom treće deonice, koja je na kraju tog perioda igre spuštena na pola koša razlike.

 

LOŠ START U ČETVRTOJ ČETVRTINI

Gudurić je postigao trojku na startu poslednje deonice. Imali smo priliku da povećamo razliku u nekoliko napada, ali smo ih propustili. Usledila je brutalna kazna Argentinaca sa dve vezane trojke i ponovo su Gaučosi došli u dobru situaciju i naterali naš tim da konstantno juri prednost. Ulazili smo u sve veću nervozu, šut za tri poena nije išao, a Argentinci su to iskusno koristili, došli do dvocifrene prednosti, koju su na kraju i sačuvali do kraja.

ARGENTINCI ZAUSTAVILI NAŠA NAJJAČA ORUŽJA

Kosarkaska reprezentacija Srbije Srbija Argentina, kosarka

Jokić je često bio udvajan pod košem; Foto: FIBA

Odbrana našeg tima bila je najslabija tačka na ovom meču. Dozvolili smo Argentincima skoro 100 poena, a ključno je bilo prvo poluvreme, koje je Argentincima dalo "krila" i mnogo samopouzdanja u napadu.

Argentinci su žestoko čuvali našeg najboljeg igrača Bogdana Bogdanovića, koji je i pored toga meč završio sa 21 poenom. Ipak, nisu mu dozvolili otvorene šuteve i neutralisali su ga, kao i Nikolu Jokića pod košem. Nije to bilo oružje kakvo smo očekivali, već je Jokić čestoo udvajan pod košem, a povratni pas nije bio najbolji, i imao je veliki broj izgubljenih lopti - čak 5.

Marjanović je na parketu proveo manje od tri minuta, Milutinov tri, a Raduljica manje od četiri. Jokić je bio preopterećen, ostali centri nisu dali pravi doprinos, iako smo verovali da je to naše najjače oružje pred početak prvenstva.

KAMPACO I SKOLA (39) NAM DRŽALI ČAS KOŠARKE

Fakundo kampaco je držao čas košarke našim igračima. Bio je pravi plejmejker tima, jer je podelio 12 asistencija i razigrao je čitav tim. Pored toga, pogađao je bitne trojke i izluđivao naš tim u trenucima kada se lomio rezultat. Takođe, Luis Skola, koji je i sa 39 godina dominirao pod obručima i nadigrao najboljeg centra NBA lige - Nikolu Jokića.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action. U pitanju je snimak Vasilija Micića, koji je poslednji ostao na zagrevanju da vežba šut.

Motorola baner Mundobasket NOVO

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ALO

    10. septembar 2019 | 16:26

    Kako je psole 95g poslato tužno i jadno biti Srbin da nemaš nikakve radosti ni u nogometu ni u košarci ni u rukometu ni u vaterpolu više a ni leti u svom moru za letne radosti i kupanje i uživanciju a jedina ti radost da neko u Lepoj tuđoj nacrta grafite i prebije kojeg Srbina da se o tome piše i kmeči danima....TUŽNO I BEDNO!

  • Baster

    10. septembar 2019 | 15:07

    Po komentaru Bogdanovića posle utakmice,jasno je da je problem u svlačionici. Neko izglada baš glumi zvezdu.. Nema sloge. I Gurović u studiju reče da pogledamo reakciju njihove klupe kada postignu koš i mrtvu reakciju naše kada mi postignemo..

  • Crveni

    10. septembar 2019 | 14:54

    Nesto nije kako treba,pitanje je o cemu se radi.. Mora da je narusena atmosfera ili neka svadja.. Ovo nije nasa reprezentacija ni blizu one..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA