≫ 

Japanci ostavili FIBA-u "bez teksta": Ovako izgleda svlačionica kada kroz nju prođu Samuraji (FOTO)

FIBA je saznala, šta znači "japanska disciplina"

  • 9
Košarkaška reprezentacija Japana Foto: fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Japana davno je završila učešće na Mundobasketu u Kini, a poslednji meč odigrala je sa Crnom Gorom u fazi "razigravanja" za niže pozicije i izgubila.

Popularni Samuraji ostaće zapamćeni po pripremnim mečevima, u kojima su uspeli da savladaju Nemačku, nekoliko dobrih poteza nove NBA zvezde Ruja Hačimure, ali i po svojoj pedantnosti.

Naime, posle meča sa Crnom Gorom, ostavili su svlačionicu iza sebe, za razliku od mnogig selekcija, u savršenom stanju. Bukvalno onakvom u kakvom su je zatekli. Ovakav postupak Japanaca naišao je i na divljenje FIBA koja im se zahvalil apreko društvenih mreža.

- Posle poslednje utakmice na svetskom prvenstvu, ostavili su svlačionicu u savršenom stanju. p.s. Veliko hvala za poruku na tabli - napisali su kratko.

Zanimljivo, postupak japanskih košarkaša u suštoj je suprotnosti sa srpskim Orlićima, koji su, predvođeni selektorom Neškom Milovanovićem, imali novi kiks u kvalifikacijama,i posle meča sa Letonijom (1:1) na Karađorđu, u svlačionici ostavili potpuni svinjac.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA