≫ 

Šok na Mundobasketu! Amerika ispala, igra sa Srbijom za 5. mesto: Orlovi ostali bez vize za Tokio

Gober, Furnije i De Kolo nokautirali NBA zvezde

  • 84
Foto: fiba.com

Košarkaška reprezentacija Francuske priredila je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Svetskog prvenstva u Kini: eliminisala je selekciju SAD u četvrtfinalu rezultatom 89:79, ujedno i zakomplikovala Srbiji put do olimpijskih igrara koje ćemo sad morati da tražimo preko kvalifikacijja, s obzirom na to da preko SP više nemamo prolaznost.

Takođe, ono što je najzanimljivije, nismo izbegli toliko čekani sudar sa Amerima, sa kojima ćemo sada igrati u borbi za peto mesto.

Srbija i SAD igraju u četvrtak od 13 sati na startu baraža za plasman od petog do osmog mesta.

Kakav je samo meč odigrao Donovan Mičel za SAD!

Ubacio je 29 poena lider Jute za 32 minuta, delovalo je da mu niko ne može ništa, ali su Francuzi izdržali nalet neverovatnog beka Džezera u najvećem naletu SAD u četvrtoj deonici, a onda uzvratili za preokret.

Foto: fiba.com

Furnije je potvrdio klasu, meč je završio sa 22 poena, uz Gobera je održavao vođstvo Trikolora u prvom poluvremenu, koje je u jednom trenutku išlo i do deset razlike. Nastavak je, ipak, doneo furizonu partiju tima Grega Popoviča i taktički odgovor na "faktor Gober" ekstra niskom postavom bez klasičnog centra, što je i dovelo do veleobrta u 3/4 nakon sjajnog prvog poluvremena Francuza.

Mičel je bio nezaustavljiv, individualno je rasturao odbranu Trikolora, praktično je igrao sam uz povremene napadačke sekvence Vokera, Brauna i Midltona.

Delovalo je da Amerikanci imaju "utakmicu u rukama" na 74:67 sredinom poslednje deonice, posle trojke Barnsa i "duge dvojke" Mičela, Francuzi su bili u nokdaunu, a onda je jedan tajm-aut Kolea i dogovor sve promenio. Utakmica je otišla u poptuno drugom smeru, Francuzi su odigrali kao u transu i bez velikog učinka dotad najboljeg Furnijea.

De Kolo se napadački uključio, povukao ekipu svojim poenima, a i te kako važan bio je doprinos i mini serija Ntilikine 5:0. U svakom trenutku Gober je bio napast za Amerikance, i defanzivno i pod košem SAD, gde je dominirao.

Prednost SAD se topila kako je meč ulazio u završnicu, Mičel više nije bio tako siguran, Voker je forsirao bez rezona, a na drugoj strani preokret i rezultatski beg doneli su Furnije, Ntilikina i hladni De Kolo koji je bio nepogrešiv sa linije penala u trenucima kada su igrači SAD već bili pred ambisom i faulovima tražili izlaz.

Najbolje svedočanstvo fantastične partije Francuza u 4/4 je podatak da su primili samo 13 poena, a dali 26 u tom periodu!

Velika je ovo pobeda Francuske, uejdno i težak udarac za "nikad slabije Amerikance" koji su uprkos silnim izostancima u Kini ipak važili za glavnog favorita. Kao i Srbija...

SAD - FRANCUSKA 79:89 (18:18, 21:27, 27:18, 13:26)

SAD: Barns 4, 4as, Braun 9, Heris 5, Lopez, Midlton 5, Mičel 29, Plamli, Smart 11, Tejtum, Tarner 2, Voker 10, Vajt 4.

FRANCUSKA: Albisi 5, Batum 6, 5sk, De Kolo 18, furnije 22, Gober 21p, 16 sk, Laberi, Lakomb, Lesor 3, Embaje 2, Ntilikina 11, Poirije, Tupan 1.

Foto: fiba.com

.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

Četvrtfinale

Argentina - Srbija 97:87

Španija - Poljska 90:78

SAD - Francuska 79:89

Australija - Češka 15

Polufinale

Francuska - Argentina

Australija/Češka - Španija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    11. septembar 2019 | 14:53

    E pa dragi kosarkasi trazili ste amere, evo izvolite! Bas mi je drago!!!!

  • Dr.

    11. septembar 2019 | 15:05

    Eto nama finala sa Amerikancima. To smo cekali.

  • Ffm

    11. septembar 2019 | 14:49

    Znači igramo sa Amerima😂😂😂,prognoze su bile dobre😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA