≫ 

Đorđević o duelu sa Amerikancima: Igramo za ponos, moramo muški i maksimalno jako (VIDEO)

Selektor veruje da će igrači naći motivaciju da se izdignu

  • 43
Foto: Telegraf.rs

Srpska košarkaška reprezentacija, dan posle...

Argentina nam je "dosolila" na ranu koja je otvorena porazom od Španije, bolno smo prizemljeni eliminacijom u četvrtfinalu Mundobasketa, a rival nije mogao biti atraktivniji u razigravanju od petog do osmog mesta- Amerikanci!

Priželjkivali smo ih u borbi za medalju, čitavo leto nacija je brujala o sudaru dva "drim tima" za zlato, ali od silnog očekivanja na kraju ćemo igrati samo za prestiž.

Aleksandar Đorđević veruje da ekipa ima snage da "izgura" meč koji su mnogi videli kao veliko finale u Kini.

- Mislim da će oni biti maksimalno motivisani, ali ja ne bih da pričam o njima. Mislim da će naša ekipa da bude maksimalno motivisana.

VIDEO: Đorđević: Ovo je utakmica za prestiž i i kao svaka na SP veoma bitna u našim karijerama

- Mislim da je svaka utakmica na Svetskom prvenstvu izuzetno značajna u karijerama svih nas. Ne vidim zašto ova ne bi bila, bez obzira što nema značaj. A ima i te kakav. Duel dve reprezentacije koje su na papiru slovile za one koje su bile u borbi za medalju, a koje nisu uspele da se dočepaju polufinala. Ovo je veliki izazov za nas, i ja to takao shvatam - rekao je Sale srpskim izveštačima.

Aleksandar Sale Đorđević, Srbija, košarkaška reprezentacija Srbije Foto: fiba.basketball

Kakva je atmosfera nakon poraza od Argentine?

- Dobra. Svima je krivo, svi su do poslednje kapi znoja želeli pobedu, celo leto smo radili za to i kada dođe ovako jedno rezultatsko razočaranje nije lako. Međutim, profesionalci smo svi, počevši od igrača i znamo šta nam je činiti. Treba se dići i zatvoriti ovu priču od juče koliko god je moguće više. Okrenuti se pripremi, koncentraciji, želji, ponosu i odatle tražiti najveću moguću motivaciju za sutrašnji meč. Odjeknulo je sve ovo, nije ovo, kako ja ponekad želim da kažem "dobro, 'ajd sad idemo". Svako to drugačije preživljava. Nosimo u sebi svoj ponos, svoju tugu, nadamo se i radost koja će doći. Zbog toga igramo i zbog toga se borimo. Tu treba tražiti motivaciju. Treba se dići, maksimalno jako, snažno, muški, s ponosom, tako odigrati utakmicu sa energijom.

Amerikanci su motiv sam po sebi?

- Apsolutno da jesu, nema šta. Naravno da jesu. I oni su uzdrmani i te kako, videlo se po njima. Oni su potpuno usporeni danas bili. Ne znam da li ste gledali utakmicu danas. Bili su bez sprinta, bez energije i žestine potrebne za odigravanje takve utakmice. Oseća se značaj i tenzija takve utakmice.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Izveštač Telegrafa iz Kine, Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    11. septembar 2019 | 18:03

    Kad se povedu 4 centra uvek nastane guzva.Kad nastane guzva nastane i svadja.Vi ste javne licnosti.Vi predstavljate drzavu i njen narod.Ima da trpite svaku kritiku.Narocito ti selektore.Ti si glava kuce a "porodica" tj. tim ti se raspada.Pravite reprizu kao na EP 2005. gde niko ni sa kim nije pricao.Mnogo centara, bez bek sutera i bez pravog pleja.Teodosic je bio mozak tima.Tek se sad vidi da je on imao veci uticaj na igru od selektora.

  • Realno

    11. septembar 2019 | 18:13

    Daj ostabku Sale!!!

  • Vux

    11. septembar 2019 | 20:16

    Ponosno podnesi ostavku.ubuduce da se ne hvalimo I dizemo u nebese unapred vec po zavrsenom poslu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA