≫ 

NBA ALL STAR U KINI! Srbija i SAD igraju revijalan meč: Gde smo bolji i kako pobediti?

Svaki meč na Mundobasketu je važan za karijere igrača, a pogotovo ovaj sa Amerikancima

  • 31
Greg Popovič, Aleksandar Saša Đorđević, SAD USA americka  srpska zastava, Amerika Srbija Foto: Tanjug/AP, Marko Jovanović, Profimedia/Alamy

Iako su mnogi (da ne kažemo svi) u našoj zemlji, ali i širom sveta, očekivali da se košarkaši Srbije i SAD bore za zlatnu medalju na Mundobasketu u Kini, to se neće dogoditi.

Ali, dogodiće se njihov susret, baš kako to sudbina uredi, samo u borbi za pozicije od petog do osmog mesta, koje ne donose ništa (13.00, RTS 1).

Znači, rezultatski apsolutno revijalan meč, koji je za prestiž, ali s obzirom na to da će biti 17 NBA igrača na ovom meču, možemo u šali da kažemo da će ovo biti Mundobasket All star duel.

>>> Planirali smo da se sretnemo u finalu, ali Srbija i Amerika igraće danas (13.00) u razigravanju od 5. do 8. mesta na SP. Kvota na Orlove je 2,15, a na SAD 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - SAD.

Duel će biti važan i sa aspekta psihologije jer će svim igračim značiti pobeda nad Amerikancima..

Selektor Đorđević je uvek isticao da nam je cilj da što češće igramo sa Amerikancima i želja mu se ostvaruje i četvrti put u pet godina.

Kosarkaska reprezentacija Srbije Srbija Argentina, kosarka Foto: FIBA

Međutim, posle dva finala, ovoga puta čeka nas meč za plasman. Bez obzira što ne donosi rezultatski ništa, meč je važan za naše igrače, pogotovo ove iz NBA Bogdanovića, Jokića, Bjelicu i Marjanovića, ali i Gudurića koji stiže sledeće sezone.

Važan je i za ostale momke Jovića, Lučića, Birčevića, Raduljicu, Simonovića, Micića, zbog samopouzdanja i za njihove sezone u klubovima.

Čak je i Lučić izrazio želju da igra sa Amerima jer je do sada igrao samo na igrici.

Biće to meč za prestiž i ponos, kako reče Đorđević, i da sami igrači sebi dokažu da imaju kvalitet da se nose sa američkom selekcijom i da su dva meča sa Španijom i Argentinom bili sam o jedni loše izdanje u loše vreme.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Znam da će mnogi pričati i da pričaju kako to nije najbolja ekipa koju SAD može da ponudi, ali to je trenutni njihov najbolji tim.

Košarkaška reprezentacija SAD - Turska Foto: Fiba.basketball

Imaju odlične igrače individualno, sigurno su bili najveći favoriti uz nas, ali nemaju timsku igru. To je njihov problem, kratko su trenirali zajedno da bi se napravila ozbiljna timska igra i sve se svodi na individualne akcije.

GDE MOŽE DA BUDE NAŠA PREDNOST, A GDE MANA?

Imaju fantastične bekove i krila i cela igra se bazira na tome. Mičel Donovan (13,3 p, 4,3 as), Kemba Voker (13,8 p) predvode ovaj tim kao lideri u poenima i asistencijama.

Uz njih, tu su još u glavnim ulogama Harison Barns, Džo Haris i Džejlen Braun. To su igrači sa najvećim minutažama.

Pod košem imaju Mejsona Plamlija i Bruka Lopeza, ali su oni do sada igrali manje od 10 minuta po utakmici. Čak je Lopez i lakše povređen, pa se pojavila informacija da mu je menadžer savetovao da ne igra, kako ne bi ugrozio sezonu.

Jedino Majls Tarner ima neku minutažu od 18 minuta i nekih 7,3 poena u proseku.

Košarkaška reprezentacija SAD - Turska Foto: Fiba.basketball

Džejson Tejtum ne igra od treće utakmice Mundobasketa takođe zbog povrede, inače bi bili još jači u spoljnoj lini

Zato je naša prednost u visini i igri u reketu. Videli smo kod Francuza da nisu mogli, da pariraju Goberu koji je 216cm i koji ih je razbio, ali Gober ima i brzinu, pa može da stigne sve da zatvori u odbrani.

ZONSKA ODBRANA KAO VARIJANTA

Ztao Milutinov i Jokić treba da iznesu ovaj meč pod košem, uz podršku Bobija Marjanovića i Miroslava Raduljice, ali pitanje je kako odgovoriti niskoj petorci Amera.

Naši bekovi će morati da daju 100% od sebe da bi branili njihove igre jedan na jedan i šut, dok u napadu moramo da probamo da izdominiramo pod košem, pa ako udvajaju da ide povratni pas na šut spolja.

Ono što je loša okolnost je da ni Ameri neće biti pod pritiskom kao u četvrtfinalu i da će igrati rasterećenije, a samim tim i brže nego protiv Francuza.

Bogdan Bogdanović Foto: Marko Jovanović

Moguće da ćemo protiv Amerikanaca stati i u zonsku odbranu, jer smo videli na mečevima sa Turskom da im to ne odgovara i da teže igraju protiv te vrste odbrane, jer je teško zaustaviti ih individualno jedan na jedan. Moraćemo dobro da pomažemo, da rotiramo i da zatvaramo sva dodavanja.

Ali, i njima će biti problem da se nose sa Jokićem, Milutinovim i Bobijem Marjanovićem..

Videćemo šta je selektor Đorđević spremio za Amerikance, ali kako kaže imamo naš recept za pobedu.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

(Specijalni izveštač Telegrafa sa Mundobasketa, Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA