≫ 

Srbija održala Amerima čas košarke, Bogdan odigrao meč života za istorijski trijumf! (VIDEO)

Kakav duel u meču za prestiž!

Bogdan Bogdanović Foto: Fiba.basketball

Košarkaši Srbije i SAD odigrali su neočekivani meč u borbi za 5. mesto na Mundobasketu u Kini, a Orlovi su bili bolji (94:89) uz vrhunsku partiju Bogdanovića, strelca 28 poena uz šest asistencija i četiri skoka!

Sada je preostalo samo da Srbija odigra poslednji meč za peto mesto, protiv pobednika duela Češka - Poljska (15.00), a protiv Amerikanaca viđena je potpuna dominacija od početka!

Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija SAD Foto: fiba.basketball

Samo je prvim košem tim SAD vodio sa 2:0, potom je naša reprezentacija otišla na +25 za kraj prve deonice, a Amerikanci su samo uspeli da se u jednom momentu približe na 2 razlike.

Meč je pokazatelj da imamo za čime da žalimo, naročito Bogdan Bogdanović, koji je imao zenit karijere i kalibar za MVP priznanje. Od početka je preuzeo konce igre i rešetao trojkama, prevazišao je i jednu ogromnu posekotinu preko ruke, pa vodio ekipu do utešne pobede.

U svakom momentu kada je Amerika uzvraćala, Bogdanović je ovaj put imao adekvatnu podršku Jovića, Micića, Jokića, Lučića i Bjelice, pa je osigurana pobeda koja će značiti makar zbog poljuljanog samopouzdanja.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija SAD Foto: fiba.basketball

Srbiju je Bogdanović suvereno predvodio sa spomenutim učinkom, Lučić je ubacio 15 poena, Micić 10, Jokić je ubacio devet uz sedam asistencija i tri skoka, lider Amerikanaca bio je Barns sa 22 poena, Voker ga je ispratio sa 18.

Preostalo je da se Srbija suoči sa Poljskom ili Češkom, u subotu od 14 časova po našem vremenu!

TOK MEČA, SRBIJA - SAD 94:89

40. minut - Odbijen je poslednji napad posle bacanja Bogdanovića, sprečen je novi nalet, taman za penal završnicu u kojoj je overena pobeda.

39. minut - Ipak ima malo drame posle trojke Barnsa, mali rat vode igrači Sakramenta, sada je sedam razlike samo minut i 15 sekundi pre kraja!

38. minut - Odlična saradnja Bogdana i Jokića, pa novih 10 razlike kada je lider Srbije i Sakramenta poentirao za 91:81!

37. minut - Opasno je, opet su se Amerikanci približili na 6 razlike, reagovao je Đorđević tajm-autom.

36. minut - Lagana akcija za Jokića, Bogdan mu je asistirao i ostavio sve vreme sveta da položi za +10! Onda je i Barns pogodio...

35. minut - Držimo razliku, došao je i Bjelica do trojke, ne spušta se dvocifrena prednost. A onda, blokada Bjelice nad Vokerom, kontra i kucanje Micića!

34. minut - Ušli su Amerikanci u četvrti minut bez koša! Dobro smo se branili, velika je šteta što je Bobiju ispala lopta pri kucanju za +12.

33. minut - Delovalo je da gubimo loptu, Bobi je u poslednjem trenu dodao Lučiću za trojku i povratak na dvocifrenu razliku!

32. minut - Bobi Marjanović zadaje velike glavobolje odbrani Amerikanaca u reketu, odveo nas je na 75:68.

31. minut - Počeli smo 4/4 dobrom odbranom, pa efikasnom igrom na Bobija za +5!

30. minut - Zakucao je efektno Midlton iz kontre za -3, Bjelica je tu popustio sa koncentracijom u napadu. Uzeo je Đorđević ekspresno tajm-aut, a Marjanović je uzvratio poenima iz okreta.

28. minut - Držimo ipak i dalje distancu, Lučić je došao do nove trojke, i Bobi je poentirao, obojici je Bogdanović asistirao.

27. minut - Mini serija Amerikanaca, Voker je uzvratio sa distance za pet razlike, a potom je asistirao Mičelu za 61:59! Onda je viđena i razmena, Bogdan je dao trojku, a Midlton iz pada poentirao za 64:61.

26. minut - Opet smo na +10, Bogdan je ubacio 6. trojku iz 10. šuta!

25. minut - Falio je rafal Bogdana, evo trojke! Mali je problem što Lučić ima već tri faula samo, a potom je Jović elegantno prošetao kroz reket za +7.

24. minut - U pravo vreme, dalekometni šut Jokića! Ipak, malo je nagazio liniju i to se dugo analiziralo, pa nije trojka u pitanju.

23. minut - Katastrofalan šut Tarnera za tri, jedva da je pogodio ugao obruča, a potom je Bogdanović jeftino izgubio loptu. Njegov klupski saigrač Barns to kažnjava.

22. minut - Prve poene doneo je Jović u 3. deonici, a potom se Jokić poigrao sa dvojicom igrača pre asistencije za kucanje Milutinova!

20. minut - Poluvreme! Previše smo dozvolili posle lepe prednosti, neefikasnih 10 minuta su nas preskupo koštali! Bogdanović ima 14 poena, Midlton je lider Amerikanaca sa 10.

18. minut - Milutinov i Jokić su uspeli da održe razliku na granici dvocifrene, ali je sevnula odmah i trojka Tarnera!

17. minut - Trgao se Bjelica, uz šetnju po čeonoj liniji je zakucao, potom je Micić promašio trojku, a Ameri su u jurnjavi spustili na osam razlike.

16. minut - Vratili su se Amerikanci, vode sa 19:4 u drugoj deonici! Neophodno je buđenje, daleko je agresivnija sada odbrana tima Grega Popoviča.

15. minut - Imao je Jović još sjajan defanzivni momenat, dobru rampu je napravio u napadu Kembe Vokera, ali su Ameri uzvratili za 15 razlike.

14. minut - Trebalo nam je mnogo vremena da probijemo led u drugoj deonici, konačno je sevnula trojka Jovića!

13. minut - Puni Milutinov Amerikance ličnim greškama, sada je naterao Brauna da ga zaustavi. A onda, novi lagani naskok koš Mičela za 34:16, Đorđević uzima tajm-aut.

12. minut - Izgubljeni su Amerikanci, kao da su i dalje u meču sa Francuskom. Samo je mali bljesak imao Mičel, sve je pametno odradio i sačekao defanzivni skok čuvara da lagano poentira za smanjenje na 20 razlike.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija SAD Foto: FIBA

11. minut - Druga deonca počela je trojkom Brauna, koji je bio potpuno neometan. To je Bogdan umeo da niveliše laganim prodorom u reket i polaganjem.

10. minut - Nova trojka, Micić je poentirao, a potom Amerikanci nisu uspeli da dođu do koša iz reketa, Marjanović je i bez skoka uspeo da spreči zicer. A onda, trojka Bjelice!

Osam trojki iz devet pokušaja smo ubacili, Bogdan je ubacio četiri, Micić dve, Jović jednu, kao i Bjelica!

8. minut - Srbija ima 6/7 za tri poena, Jović je novi strelac!

7. minut -Trojka Micića! Ređaju se polako i izmene, Marjanović i Bjelica su na parketu.

6. minut - Gruba igra Amera, napravili su ogromnu posekotinu na ruci! Odmah je usledio tretman, a Lučić je ubacio tri slobodna za 20:5!

5. minut - Četvrta trojka Bogdanovića, uspeo je da se prikrade iza bloka, iako je delovalo da napad ide u nepovrat! Jović je uspeo iz ugla da doda Milutinovu, koji je asistirao za asa Sakramenta.

NAkon toga, u duelu su Bogdanu napravili veliku posekotinu nadlaktice.

4. minut - Tajm-aut je prijao Amerikancima, Kemba Voker je ekspresno vratio jednu trojku.

3. minut - Haotični napadi na dve strane, pa nove trojke slobodnog Bogdanovića! Ima već 3/3 u dalekometnom šutu!

2. miut - Trojka Bogdanovića, uhvatio je lep zalet i nije bilo odbrane za ovaj šut.

1. minut - Prvi koš je bio lagani flouter Tarnera na asistenciju Vokera, uzvratio je Milutinov kucanjem!

UOČI MEČA:

13.02 - Starteri su nam Jović, Bogdanović, Lučić, Jokić i Milutinov, sa druge strane su Voker, Mičel, Haris, Tarner i Barns.

13.01 - Jedan hrvatski navijač došao je da bodri Srbiju - lepu prijateljsku priču možete pogledati ovde.

12.52 - Bogdanović je ćaskao sa Barnsom, saigračem iz Kingsa, a Sale Đorđević sa Kerom, trenerom Voriorsa.

Košarkaška reprezentacija SAD, Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: FIBA
Košarkaška reprezentacija SAD, Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: FIBA

12.48 - Nema svih igrača na zagrevanju Amerikanaca! Smart i Tejtum očito preskaču meč zbog povreda, biće skraćena rotacija.

12.45 - I Darko Miličić stao je u odbranu Orlova, o čemu nešto više možete pogledati ovde.

12.37 - Pogledajte kako je Sale Đorđević najavio ovaj meč.

12.35 - Sportska drskost nas je uvek vodila do podviga - podsetite se kako je izgledalo to 2002. kada je Dejan Bodiroga provocirao Redžija Milera...

Daleko ranije, umeo je i Vlade Divac uz Saleta Đorđevića da se suoči sa američkim zvezdama...

12.30 - Svi su predviđali ovaj susret u finalu, ali se on dogodio ipak u razigravanju za mesta od 5. do 8. pozicije.

Srbija je pala protiv Argentine, Amerikanci protiv Francuske, pa je preostalo da se odigra "polufinale" borbe za 5. mesto, u kojoj su još Češka i Poljska (15.00).

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

VIDEO - Donovan Mičel o duelu protiv Bogdana, Jokića i ekipe Srbije

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JonBonesJones

    12. septembar 2019 | 15:04

    Odrzali cas kosarke trecem timu Amerike

  • Zare

    12. septembar 2019 | 15:23

    Pa od 94 poena Srbija je dala pola poena smao od trojke 45 poena (15 trojke) Pa toliko trojke nismo dali na poslednje 3 utakmice. Inace bi pukli sa 10 razlike najmanje, ali nas hteo sut za tri kao nikad, samo zbog toga smo ih dobili

  • DLZ

    12. septembar 2019 | 15:32

    Djordevicu legendo,idi i nemoj vise dolaziti ovde,jer ono sto si uradio za ovu zemlju vise ne vazi,jer ovde narod ne postuje svoje legende.Onda se pitamo zasto nas niko ne voli.Goreg naroda od ovog tesko da ima na zemlji,ko da jedva cekaju neciji neuspeh i odmah se sve dobro brise kao gumicom.Pa nas ima 7miliona nekada smo 1,nekada 10,nekada 25 u svetu...pa sve je to uspeh,ne igramo mi samo kosarku,fudbsl,vaterpolo,odbojku,rukomet.Za toliku naciju je uspeh uci u L.S..ili E.L...i tamo mozes da budes 9,10 ili 25 ,30..onda je uspeh..Pa nekada je Srbija bila do Soluna a danas gde smo..Zato i postuj svoje legende nekada si na vrhu,nekad u sredini,nekada na dnu,sve je to zivot.Ako neko ima kredit do kraja zivota to je Djordjevic...hvaka ti do neba za utakmicu 95 protiv Litvanije i celoj generaciji,hvska ti za 3 protiv Hrvatske i protiv Huventuda u zadnjoj sekundi..To malo srece i dostojsnstva ovoj zemlji su doneli sportisti..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA