≫ 

Ameri pitali Saleta da objasni izjavu "nek vam je Bog u pomoći": Dobili su šmekerski odgovor (VIDEO)

Imao je spreman odgovor

  • 7
Aleksandar Đorđević Foto: FIBA

Košarkaši Srbije pobedili su selekciju SAD u razigravanju od 5. do 8. mesta na Mundobasketu, a trijumf je doneo pomešana osećanja selektoru Aleksandru Đorđeviću.

- Dobra reakcija, ponosna, spavanje ovde u nekoliko dana nam je pomoglo, organizacija tokom ovog turnira nije bila laka, ali nismo imali mnogo opcija. Verujem da su momci pokazali da mogu da se takmiče posle teškog poraza, želeo sam da pokažemo da smo jedinstveni, zajedništvo nas je krasilo kroz istoriju do medalja i postolja. Danas smo igrali kao tim, kao što je Vasa Micić rekao. Pokazali su i oni ponos u 2. deonici, ali smo uspeli da se vratimo i pokažemo snagu, našli smo unutrašnju igru. Srećan sam zbog odbrane - rekao je Đorđević, koji je ovde posebno akcentovao duga putovanja i malo vremena za treninge.

Američki novinari su ga potom pitali da objasni izjavu "neka vam je Bog u pomoći".

- Bio sam gost nacionalne televizije, mogli ste da vidite ironiju, nemam razloga da blefiram. Nisam bio bez respekta prema Americi, samo sam hteo da dam sigurnost igračima, to je poruka da smo spremni, da želimo da se takmičimo. Pop je na sve to imao lep komentar i ja to cenim.  Ima razočaranja, takva su takmičenja, imao sam sjajnu grupu momaka, desile su se lepe i loše stvari, porazi, povrede, nije lako za momke, moraš da ih guraš napred, podržiš, da veruješ u njih.

Bogdan Bogdanović je partijom impresionirao i američke medije.

- Sve je bolji, u NBA je već nekoliko godina, brz je, voli košarku i radi na sebi stalno. On stvarno misli stalno o košarci kao igri. Ali treba da imaš i više različith oružja. On je lider, ima kvalitet i samo treba da nastavi ovako.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Boban Marjanović posle pobede nad Amerikancima: Malo je lakše sad, ali ostaje žal...

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    12. septembar 2019 | 15:47

    A sad lepo daj ostavku,koga briga za peto mesto,da je takmicarski mec video bi onda!!!

  • brko

    12. septembar 2019 | 17:25

    sve u svemu dobro je Nek su potukli Amere pa dalje sta budeNiko nije svemoguć

  • Erak

    12. septembar 2019 | 16:09

    Koje američke medije je impresionirao Bogdanović, Srbija i koji američki mediji uopšte ovo prate? Sve sam pregledao, jedino ako je u rubrici "Hortikultura" ili "Uradi sam".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA