Gasol može da postane tek drugi šampion NBA i sveta iste godine: Možete li da pogodite ko je jedini?

Španski centar ima jedinstvenu šansu da ispiše istoriju

  • 1
Foto: FIBA.com

Gasol na Mundobasketu u Kini može da postane tek drugi igrač u svetu košarke koji je u istoj godini postao šampion NBA lige i sveta.

Mark je titulu u NBA obezbedio kada je u drugom delu sezone u zamenu za Jonasa Valančijunasa otišao iz Memfisa u Toronto Reptorse, a Reptorsi su u finalu nošeni Kavajem Lenardom savladali Golden Stejt.

Pored toga, Gasolova Španija je i dalje u igri za svetsko zlato, pošto će u petak igrati u polufinalu Mundobasketa protiv Australije.

Jedini kojem je za sada pošlo za rukom da postane prvak sveta i sa reprezentacijom i sa klubom šampion NBA je Lamar Odom.

On je 12. juna 2010. nakon sedme utakmice postao prvak sa Lejkersima, dok je tri meseca kasnije SAD demolirala Tursku u finalu Mundobasketa u Istanbulu za svetsku krunu.

Da podsetimo, Mark Gasol već ima u svojoj kolekciji jednu zlatnu medalju iz Japana, 2006. godine sa reprezentacijom Španije.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action - Sale posle pobede: Želja i sportska dužnost je bila da reagujemo ovako

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    13. septembar 2019 | 14:19

    Koga je briga za Gasola....sudije sude u njihovu korist. Fuj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA