≫ 

Sale emotivan pred Češku: Misli su nam i dalje u četvrtfinalu, to je tako i ostaće tako... (VIDEO)

Imamo za čime da žalimo

  • 21
Kosarkaska reprezentacija Srbije Srbija Argentina, kosarka Foto: FIBA

Naša košarkaška reprezentacija u subotu od 14.00 časova u Pekingu igra poslednju utakmicu na Svetskom prvenstvu u Kini, i to protiv Češke za peto mesto.

Posle sjajne pobede protiv Amerikanaca, reprezentacija Srbije stigla je u petak popodne letom iz Šenžena u Peking. U hotelskoj teretani održan je trening oporavka, dok će u subotu pre podne ekipa trenirati u dvorani u kojoj će igrati meč protiv Čeha.

– Jedna utakmica koju treba završiti na pravi način, na onaj na koji smo to učinili protiv Amerike, a tu utakmicu smo odigrali fantastično, skoncentrisano, vodili smo 40 minuta… Tako treba da uđemo i u meč protiv Češke, da završimo turnir na dostojanstven način, kako pristaje pravim, ozbiljnim profesionalcima. Došli smo ovde, naravno da su misli i dalje na toj utakmici čevrtfinala i to će da ostane, to je tako… Međutim, treba se samo skoncentrisati na košarkaške stvari i iz toga tražiti dobar završetak takmičenja.

O Česima Sale ima samo lepe reči.

– Česi su ekipa koja se jako digla. Bez obzira na to što nema Veselog, u Balvinu, na poziciji pet, našli su stub odbrane, a i napada, uz Satoranskog koji je apsolutni lider i koji je odigrao jedno fantastično prvenstvo… Oni su jedno od iznenađenja ovog Svetskog prvenstva, zajedno sa Poljskom, jer su ušli među prvih osam i tako napravili sjajan rezultat.

- Sve čestitke, imaju još staru gardu kao što su Auda i Pamprla, ali i neke nove momke koji su se pojavili i igraju dobru, rasterećenu košarku. Tu je i trener Ginzburg, koji ih već dugo vodi i sa kojim smo se još 2015. susreli u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj. Dakle, reč je o reprezentaciji koja je iz jednog rada, iz procesa i kontinuiteta, došla do ovog rezultata i zaslužuje samo čestitke – objašnjava Đorđević.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

VIDEO - Brajantov hvalospev o Bogdanu i Jokiću: Obožavam da gledam kako igraju

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Acs

    13. septembar 2019 | 16:28

    Sale dosta je bilo... Jos od Spanije sve bitnije utakmice su ti katastrofa. Vidis i sam da vodjenje tima nije kao kada ubacis tricu za pobedu na kraju utakmice. Dobri treneri su pcele radilice sa mozgom genija. Ti nisi ni jedno ni drugo.

  • Neso

    13. septembar 2019 | 20:18

    Sale Provinciale, Poštedi i sebe i nas i ustupi mjesto Kokoškovu ili Maljkoviću. Ako si patriota, to ćes uradi. Ja sam siguran da znaš koliko ne znaš

  • Zu

    13. septembar 2019 | 17:08

    Bio si top igrac, ali si ocajan trener

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA