Argentinci su nam udarili šamar, totalna dominacija: Gober i Batum utučeni posle poraza u Kini

Teško je pao poraz Francuzima

  • 0
Foto: FIBA.com

Košarkaši Francuske Rudi Gober i Nikolas Batum rekli su da niko iz njihovog tima nije znao da odgovori na agresivnost igrača Argentine u polufinalu Svetskog kupa u Kini.

Francuzi su očajno šutirali trojke, Gober nije igrao ni blizu kao protiv Amerikanaca u četvrtfinalu, a Argentinci su predvođeni Luisom Skolom (28 poena, 13 skokova) bili vrlo agresivni  i prošli u finale sa 80:66.

- Bili su bolji od prvog do poslednjeg minuta. Bili su agresivniji. Igrali su kao tim u poređenju sa nama, branili su se, zatvarali linije prolaza, bila je to totalna dominacija - opisao je Gober posle meča.

Rudi Gober pred polufinale, Foto: FIBA.com

Njegov saigrač Batum tvrdi slično i kaže da nema izgovora za poraz.

- Nismo znali kako da odgovorimo na tu njihovu čvrstu igru na oba kraja terena. Nema izgovora u tome što su oni imali dan više za odmor. Prešli su isti put kao i mi, istim avionom... Jednostavno smo promašili mnogo slobodnih bacanja i oni su bili spremniji - kaže Batum.

Gober je svestan da je propuštena ogromna šansa jer je pobeđen prvi favorit za zlato pošto SAD nije došla u najjačem sastavu, a poraz je došao od ekipe koju nije mnogo njih očekivalo u meču za zlato.

- Ovo je veliki šamar, bukvalno i figurativno. Hteli su pobedu više od nas i to se videlo od prvih minuta. Bili smo baš spremni, ali ne toliko jer nismo mogli da se prilagodimo i upali smo u njihovu zamku - dodao je Gober.

Foto: FIBA.com

Francuzi će za bronzu igrati protiv Australije u nedelju od 10 sati, pošto su Bumersi u drugom polufinalu poraženi od Španije.

- Još uvek imamo jednu utakmicu. Moramo dalje, da pobedimo Australiju. Nismo bili dobri, nismo to bili mi. Ne smemo da se raspadnemo jer još imamo jednu utakmicu da dobijemo - rekao je Batum.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action - Boban Marjanović posle pobede nad Amerikancima: Malo je lakše sad, ali ostaje žal...

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA