≫ 

Kakva šuterska dominacija: Bogdan pogodio više trojki od sedam reprezentacija u Kini!

Bogi je ubacio sam više trojki nego cela Litvanija!

  • 4

Foto: fiba.com

Svaka priča o dobroj igri košarkaša Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini, uglavnom se svodi na ono što je radio Bogdan Bogdanović iza koga je najbolji turnir u karijeri, bez ikakve dileme. 

O njegovom učinku svedoči i jedan vrlo interesantan podatak koji možda i najslikovitije potvrđuje šutersku dominaciju srpskog beka: Bogdan je pogodio više trojki od sedam reprezentacija u Kini!

Sa sedam trojki protiv Čeha u borbi za peto mesto, Bogi je stigao do brojke od 35 na prvenstvu iz 66 pokušaja, za 28 minuta u igri na osam utakmica.

 

Toliki broj šuteva za tri poena nisu timski ubacile Dominikanska Republika (33 u pet mečeva), Jordan (32 u pet utakmica), Senegal (30 u pet utakmica), Japan (27 u pet utakmica), Kina (27 u pet utakmica), Portoriko (25 u pet utakmica) i kao veliko iznenađenje Litvanija sa najmanje ubačenih trojki (23 u pet utakmica).

Angola je timski ubacila isto koliko i Bogdan na turniru.

Bogdanović je Mundobasket završio sa 22.9 poena, 4.4 asistencije i 4.1 skokova u proseku po meču.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Motorola baner Mundobasket NOVO

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dreka

    14. septembar 2019 | 22:05

    Respect ... vele majstor Ali dzabe ... ne moze sve sam Kad se sve pogleda On igra ostali tupkaju loptu Ne moze da se gleda angola i filipini ... Na bitnim utakmicama bukvalno je sam igrao

  • Ivan

    14. septembar 2019 | 21:26

    Nije bitno sto nismo nista uradili kao tim, bitno je sta uradi ljubimac medija... Zato i jesmo tu gde smo, igramo ko Houston, u cilju dizanja cene jednom igracu, kod nas Bogdanu. Ovo me podseca na svetsko u fudbalu i dizanje cene Milinkovic-Savicu... Slicno smo prosli i ovde i tamo. Dok smo igrali timski ranijih godina osvajali smo nesto u kosarci, sad kad se svaka akcija crta za Bogdana i ostali sluze samo da prave njemu blokove, zavrsilo se na jedini nacin na koji je i moglo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA