Emotivni Rubio o pokojnoj majci nakon finala: Osetim je iako nije sa mnom, ova Španija je porodica

MVP šampionata ponosan na saigrače

  • 0
Foto :twitter/eurohoops

Lider novih prvaka sveta, košarkaša Španije, Riki Rubio, imao je emotivno obraćanje medijima nakon trijumfa nad Argentinom u finalu Mundobasketa.

MVP šampionata je govorio o timu Furije koji je funkcionisao kao porodica, a to mu je i odvuklo misli na pokojnu majku...

- Izgubio sam majku pre tri godine. Bila je uvek uz mene, svaki dan me je "gurala" da izvuče ono najbolje od mene. Znam da na ovom svetu nije postojao niko ko me je više voleo od nje. Nedostaje mi svakog dana. Iako je nema, ja je osetim - rekao je Rubio.

Španci su do trijumfa u Kini stigli zahvaljujući činjenici da su, za razliku od ostalih favorita, prikazali najbolju timsku igru što je i Rubio potencirao. Disali su kao jedan, kao porodica.

- Ispisali smo istoriju i bili smo spremni za ovo. Iza nas je sjajan turnir, ali i Argentina zaslužuje sve pohvale. Morali smo da damo sve od sebe za pobedu. Stvarno je neverovatno kako smo odigrali čitav turnir. Bili smo tim! Možda nismo bili najtalentovaniji, ni najveći, stavite još toga što vam je volja, ali bili smo tim sa velikim srcem i to smo pokazali u finalu. Pokzali smo to tokom čitavog turnira. Ponosan sam na saigrače, na trenera i stručni štab. Osećam da ćemo se ove medalje sećati jednog dana kao porodica kada evocira uspomene. A to je mnogo više od toga da smo osvojili Mundobasket. Ovo je porodica za čitav život.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA