≫ 

Srbija uskoro dobija novog selektora: Obradović menja Saleta Đorđevića na klupi Orlova?

Mesto selektora je upražnjeno posle Mundobasketa u Kini

  • 88
Aleksandar Saša Đorđević Foto: Marko Jovanović

Ostavka Aleksandra Đorđevića na klupi Srbije posle Mundobasketa naterala je čelnike KSS da aktivno krenu u potragu za novim selektorom, a prema pisanju Žurnala, izbor je pao na Sašu Obradovića.

Obradović je aktuelni trener Monaka, pa će mnogo toga zavisiti i od stava čelnika "Kneževa", Sergeja Dječeka, jer se termini FIBA kvalifikacija poklapaju sa terminima Evrokupa, koji igra ekipa Saše Obradovića.

Sam Obradović je poslednjih godina imao fenomenalne rezultate sa Albom i Lokomotivom iz Kibanja, što bi bila najbolja preporuka za upražnjenu klupu Orlova.

Trenerskim poslom bavi se od 2005. godine, kada je završio karijeru u Kelnu, gde je i počeo posao trenera. Bio je i proslavljeni reprezentativac koji je osvajao najsjajnija odličja, tako da je odlično upućen u to šta znači igranje za nacionalni dres.

Posle poraza od Argentine u četvrtfinalu Mundobasketa poručio je da mu je teško pao poraz, ali da svima treba da ti podršku, kako bi završili prvenstvo do kraja. Takođe nije želeo da daje bilo kakve komentare zbog kolegijalnosti prema Đorđeviću.

KK Crvena zvezda - KK Alba, Saša Obradović Saša Obradović; Foto: Marko Todorović

Obradović je nedavno u intervjuu za Informer poručio i šta bi za njega predstavljalo mesto selektora:

- Ja sam više puta izjavio da bi to za mene bio najveći uspeh u karijeri. Velika je čast voditi nacionalni tim svoje zemlje, to je za mene nešto posebno. Takve stvari se ne odbijaju. Zasad niko nije kontaktirao sa mnom, niti je bilo ikakvih razgovora na tu temu. Mislim da je još rano. Ljudi iz Saveza moraju prvo da vide šta je i kako dosad urađeno, pa tek onda da idu dalje. Oni će sigurno prvo izabrati kandidate, pa tek onda odlučiti - predočio je Obradović u izjavi za Informer.

Intervju koji je Saša Obradović nedavno dao Telegrafu upoznaće vas bliže sa njegovom karijerom i karakterom koji ima.

VIDEO: Sale Đorđević više nije selektor Srbije! Evo šta je rekao na oproštaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steva

    16. septembar 2019 | 11:04

    Saša Obradović je jedini trener u istoriji , koji je pobedio NBA šampiona.2014.godine Alba -San Antonio 94-93.

  • Tiši

    16. septembar 2019 | 09:50

    Dobar izbor

  • Milos

    16. septembar 2019 | 11:02

    Djordjevic je od njega bio bolji igrac I play,ali je Sasa Obradovic za njega izmislio trenerski posao!......odlican izbor I srecno mu bilo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA