≫ 

Da li je Jokićev otac najavio neuspeh Orlova na Mundobasketu? Ove reči su mnogima prošle nezapaženo!

Upozoravao je pred prvenstvo, ali mnogi u euforiji nisu ni obraćali pažnju na to

  • 14

Reprezentacija Srbije se iz Kine sa Mundobasketa vratila bez medalje, koju su mnogi očekivali pred prvenstvo. Imala je Srbija odličan tim, igrala je sjajno u prvom delu takmičenja, gde je rivale pobeđivala sa 40 poena razlike u proseku, a onda se nešto dogodilo protiv Španije i Argentine i naš tim je ostao bez prilike da se bori za medalje.

Mala uteha bio je trijumf nad Amerikom i osvajanje 5. mesta, ali mnogima ostaje žal jer je Srbija imala istorijsku priliku da osvoji titulu prvaka sveta.

Mnogi su pred prvenstvo upali u opštu euforiju kada je uz pitanju učinak našeg tima, mnogi su Orlovima već stavili zlato oko vrata, ne shvatajući da se tako stvara kontra-efekat.

Bilo je i onih koji su upozoravali, ali ih je malo ko slušao. Jedan od njih je i otac Nikole Jokića, Branislav, sa kojim je Telegraf imao priliku da uradi intervju pred Mundobasket, kada smo ekskluzivno prikazali i Nikolu iz drugog ugla, kako brine o konjima u štali.

Branislav Jokić

Branislav Jokić; Foto: Nikola Tomić

Branislav je poredio košarkaško prevnstvo sa konjičkom trkom i istakao je da pred početak možeš da budeš i najbrži konj, ali da se nikada ne zna šta će se izdešavati kada trka počne.

- Kao što je "svaka trka zbrka" sa početka priče o konjima. Možeš ti da budeš i najbrži konj, ali ne znaš šta će se sve dešavati kada trka počne. Konjarstvo i košarka su slični. Tu je duh takmičenja, borba. Znači svi žele da pobede. Svi su i došli da pobede. Niko neće doći u Kinu da šeta po kineskom zidu i Šangaju. Pa i mi nećemo da idemo za dve utakmice tamo.

Prisetite se reči Branislava Jokića:

On je i u najavi prognozirao ko su favoriti, nabrojao je nekoliko ekipa i već tada je rekao da bi uspeh bio i da je naš tim ušao među 4 najbolje ekipe na planeti.

- Ako budemo u prve četiri ekipe, to je već za mene uspeh. Nemojte da zaboravite, Australija je strašno jaka, Kanada je strašno jaka. Uvek tu može da iskoči i neko poput Brazila. Evropske selekcije će doći u jakim sastavima. Italijani su se, što mi kažemo "našpanovali". Grci imaju dobru ekipu. Tu smo mi, Španci, izgleda kompletni Francuzi i Litvanci koji se bore do kraja. To je 9, 10 jakih selekcija. Što se tiče naših, mi trenutno imamo najbolje sakupljenu reprezentaciju. E sad, najbolje ne mora da znači i pobednik - govorio je tada Jokićev otac.

Motorola baner Mundobasket NOVO

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    16. septembar 2019 | 12:39

    Pa covek je rekao nesto uopsteno. I na sp u fudbalu su Hrvati igrali finale a nisu se nadali ni 1/4 finalu jer realno nisu ni medju 10. Tako da nista se ne zna dok se ne desi

  • Pfc

    16. septembar 2019 | 13:51

    Eto i matorac bolje zna nego nas Djordjevic i nasa javnost. Svi su kao slepci govorili lako cemo do finala, samo sa USA mozemo da igramo. I svi ljudi i svi mediji su izbaksuzirali kao po obicaju

  • Mis

    16. septembar 2019 | 17:35

    Svi znaju pricat nesto,realno smo na 5 mj.trenutno nismo bolji za nesto vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA