Španci su imali jedno tajno oružje na Mundobasketu, otkrili su ga tek posle finala! (FOTO)

Humana crta je došla do izražaja!

  • 1
Mark Gasol

Foto: FIBA

Košarkaši Španije dominantno su osvojili Mundobasket, pokazali su da su bili najspremniji za vrh, ali su usput pokazali humanu crtu i timski duh, uz jedan detalj koji je izazvao veliko oduševljenje.

Članovi Furije su pokazali veliku solidarnost u jednoj humanitarnoj akciji, u kojoj su svi odlučili da u Kini na mečevima nose zlatne pertle - nije ta boja samo simbolizovala medalju koju napadaju, već i akciju podrške medicinskim istraživanjima, kako bi se kod dece što pre i lakše dijangotistifikovao i lečio kancer.

Košarkaška reprezentacija Španije

Foto: FIBA

Svake godine, više od 1.400 dece u Španiji padne u kandže ove opake bolesti, a pored finansijske injekcije ovoj akciji, 12 španskih heroja rešilo je da nosi isključivo zlatne pertle koje se i prodaju u akciji fondacije koja se ovim istraživanjima bavi.

Horhe Garbahosa, predsednik KS Španije, otkrio je posle turnira medijima zbog čega su košarkaši nosili ovakve pertle, i izazvao pravi bum za akciju - one se mogu naći na zvaničnom sajtu Fondacije i koštaju pet evra, a sva sredstva usmerena su istraživanjima.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

VIDEO - Mark Gasol izjavom posle finala objasnio neuspeh Srbije!

Motorola baner Mundobasket NOVO

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA