≫ 

Porazi od Francuza i Srba će Tarnera progoniti doživotno: Publika je htela da vidi pad alfa-mužjaka!

Centar Indijane se nije osećao lagodno u Kini

  • 1

Foto: FIBA.com

Američki košarkaš Majls Tarner kaže da je tokom Mundobasketa u Kini imao utisak kao da su se svi urotili protiv Drim tima.

Ovo i nije daleko od istine ako se ima u vidu da su Amerikanci došli ranjivi u slabijem sastavu od onog koji je godinama unazad dominirao na svim najvećim takmičenjima.

Na papiru je ovaj tim bio najslabiji od Indijanapolisa, a ni rezultat nije bio drugačiji - sedmo mesto. Zbog svih priča koje su ih okruživale, Ameri su se osećali kao da su na neprijateljskom tlu.

- Da, svuda gde bismo otišli. Neprijateljska publika, svi su hteli da gledaju kako gubimo. Mi smo tim SAD, imamo pobedničku tradiciju i svi hoće da pobede alfa mužjaka. Tako da, čini se da smo bili mi protiv ostatka sveta, ali se svodi na tvoja četiri brata na terenu. To su ljudi za koje i sa kojima igraš - rekao je Tarner po završenom Mundobasketu.

Priznaje da porazi od Francuske u četvrtfinalu, a onda i od Srbije u borbi za peto mesto neće lako biti zaboravljeni.

Da Ameri nisu nepobedivi nagovestila je već Turska kada je imala dobijen meč, ali je zbog četiri uzastopno promašena slobodna bacanja u poslednjim sekundama - izgubila.

- Došli smo i čekirali neka polja, ali nismo uspeli sva. Kvalifikovali smo se za Olimpijske igre, ali nismo uzeli zlato. To je nešto što će nas progoniti dugo, dugo, verovatno do kraja života. Ali znate, došli smo i mislim da smo uradili najbolje što smo mogli kad se uzmu u obzir okolnosti - podvukao je Tarner.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action - Đorđević o duelu sa Amerikancima: Bićemo motivisani, igramo za ponos

Motorola baner Mundobasket NOVO

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    16. septembar 2019 | 23:26

    Amerika pa bas i nije popularna u Kini da ne kazem nesto drugo.Nije to krivica igraca vec politike koju vodi njihova drzava.U Japanu ili Juznoj Koreji bi imali mnogo bolji tretman, ali zato u Kini...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA