≫ 

Jovanović o Zvezdi i pripremama s Orlovima: Na "petici" imamo najjaču konkurenciju na svetu

Reprezentacija je posebno iskustvo za 25-godišnjeg košarkaša

  • 0
NIKOLA JOVANOVIC Foto: MN Press

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Jovanović rekao je da crveno-beli u novoj sezoni imaju najveće ambicije i da treba da opravdaju ulogu favorita, a prokomentarisao je i utiske sa reprezentativnog okupljanja.

On je prošlu sezonu proveo igrajući na pozajmici za Trento, a sada se vratio u svoj matični klub sa kojim će u četvrtak protiv Primorske početi borbu za trofej Superkupa ABA lige.

- Nezahvalno je davati neke predikcije gde ćemo i kako ćemo završiti. Treba ići utakmicu po utakmicu i da pokažemo šta znamo. Imamo izvanredan stručni štab koji nas je pripremio za turnir u Atini, a mislim da smo generalno dobro odradili pripreme. Od prošle sezone ostao je sličan kostur ekipe, a uz nekoliko vrhunskih pojačanja mislim da ćemo se uklopiti na najbolji mogući način - rekao je Jovanović za Tanjug.

Jovanović je ovog leta bio član reprezentacije tokom priprema za Mundobasket u Kini, kada je u zamenio svog sadašnjeg saigrača Ognjena Kuzmića, koji zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći nije mogao bude deo tima na nedavno završenom Svetskom kupu.

- Pripreme sa reprezentacijom znače mi dosta. To je jedno fenomenalno iskustvo. Dosta sam naučio od svih tih momaka. Posebno na mojoj poziciji, jer imamo najjaču konkurenciju na svetu. Sigurno će mi to značiti tokom ove sezone - istakao je Jovanović.

Srbija je na Mundobasketu završila na petom mestu, a Jovanović nije prošao finalnu selekciju jer su pre njega na centarskoj poziciji birani Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Nikola Jokić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA