Istorijsko priznanje Saše Đorđevića: Dražen Petrović ga izbacio iz reprezentacije?!

U razgovoru za francuski ''Ekip'', srpski selektor otkrio neke zanimljive stvari iz prošlosti

  • 11

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević pravi je magnet za svetske novinare na Mundobasketu u Španiji, a na jednom od razgovora za francuski ''Ekip'' govori je o Orlovima, ali se i prisećao nekih stvari sa početka karijere.

Jedna od njih svakako je sukob sa legendarnim Draženom Petrovićem posle čega je Đorđević 1989. godine odstranjen sa spiska, iako je selektor Ivković isticao da je Sale najbolji plejmejker.

- Petrović je vikao je na mene i govorio je da nikada neću da igram za reprezentaciju. Bio je ljut zbog pet ličnih, iako je Cibona pobedila. Posle utakmice igrači dve ekipe su se rukovali, a Dražen mi je prišao i počeo da viče na mene. Urlao je kako nikada neću da igram za reprezentaciju, pa sam ja počeo da ga psujem. Malo je nedostajalo da se potučemo - rekao je Đorđević za francuske medije i dodao:

- Nedugo nakon tog našeg okršaja selektor Dušan Ivković je objavio spisak i mene stvarno nije bilo na njemu. Čak imam novinski članak u kojem je samo tri dana ranije Ivković rekao da sam ja najbolji plejmejker reprezentacije, a onda me nije stavio na spisak. Da li je postojao pritisak na Ivkovića? To nikada neću saznati, ali želim da verujem da ga nije bilo.

Podsetimo, košarkaši Srbije obezbedili su plasman u osminu finala Svetskog kupa gde se u nedelju sastaju sa Grčkom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bob Dilan

    5. septembar 2014 | 13:28

    Dražen je bez sumnje jedan od najvećih na balkanu.Njegova jedina mana je to što je igrao za hrvate,najzloćudniju naciju na ovim prostorima.

  • Bruka

    5. septembar 2014 | 13:11

    Dakle iako je bio odličan igrač kso čovek izgleda nula.Natera te protivnik na pet ličnih a ti zbog toga ucenjuješ da ne igra u reprezentaciji...Sramota.Nije ni čudo što se odlučio da igra za Hrvatsku iako je Srbin.Bodiroga,njegov brat i on dva različita sveta.Dražen je umro pa ga dižu u nebesa po svim kriterijumima.Igračka legenda ostalo očigledno nula.

  • Definitivno

    5. septembar 2014 | 13:45

    Drazen je bio veliki igrac, ali mali covek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA