• 4

Kad krene na prodor to je uvek koš+faul! 18 godina od smrti košarkaša čiji ulaz je bio sinonim za eleganciju! (VIDEO)

Taj cik-cak dvokorak malo igrača znalo da izvede

  • 4

Znaš da si legenda onda kada po tebi nazivaju neki element sportske igre u kojoj si bio ceo život. Upravo to se desilo i Harisu Brkiću tragično ubijenom košarkašu Partizana.

Brkić je preminuo na današnji dan 15. decembra 2000. od posledica ranjavanja u glavu ispred hale Pionir.

On je bio poznat po čuvenom produženom dvokoraku koji je kasnije dobio neformalni naziv "Harisov ulaz" Ne znamo da li je on izmislio taj potez, ali je bio sigurno prvi koji ga je izvodio u Jugoslaviji. Veliki Aca Nikolić je rekao da igrači stvaraju tehniku, koju posle treneri primienjuju u radu i treningu. Ako je to tačno - Brkić je stvorio ovaj dvokorak.

- Taj cik-cak dvokorak je imao i malo igrača to danas zna da izvede to, kao i onaj produženi dvokorak, gde je odraz sa iste noge posle driblinga.

- Haris je bio snažan u ramenima i odlično je znao da izvuče taj prodor gde je bio nezaustavljiv. Znali smo da je to uvek koš i faul - rekao je Miroslav Berić, saigrač Brkića iz Partizana.

Radi se o produženom koraku koji se vrlo teško branio. O tom potezu sudije su imale podeljeno mišljenje, ali je konačno zaključeno da se ne radi o greški u koracima.

Brkić bi kretao s loptom na koš, a onda bi jednom nogom dva puta "naskakao", čime bi zbunjivao protivničke igrače.

Uglavnom bi asistirao ili poentirao, grešio je vrlo retko. Da stvar bude još gora po protivnike, Haris bi u većini takvih slučajeva inteligentno sačekao kontakt, da bi osim zagarantovanog koša, naterao sudije da sviraju prekršaj, čime bi imao i dodatno slobodno bacanje.

Pogledajte kako je to Brkić radio:

Sve intervuje koje smo spremili povodom godišnjice tragične smrti Harisa Brkića naći ćete klikom >>> OVDE.

(D. S)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    Harise moj, ne mogu preboleti, da su te tako mučki ubili. Smradovi se šetkaraju a i smradovi koji sve znanju o tome. Verovatno i sede negde na tribinama i smeškaju se. Da bog da kancer dobili, pa lepo umrali na rate. Počivaj u miru legendo naša.

  • Lale

    A ubice se verovatno setaju nasim ulicama. Neko zna ko je to uradio.

  • CZBG

    LEGENDA NE UMIRE! VELIKI RESPEKT ZA OVOG ČOVEKA.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima