Trostruki šampion Evrope igra drugu ABA ligu, pozvana i dva srpska! (VIDEO)

Novoformirana liga biće veoma zanimljiva a nastupaće i bivši prvak Evrope

  • 1

Skupština ABA lige formirala je drugu ligu ovog takmičenja u kojoj će učešće uzeti dva srpska kluba dok će treći u kvalifikacije. Dinamik i Borac Čačak igraće takmičenje, a Vršac će probati kroz kvalifikacije.

>>> Još žešći odgovor Karpoša: ABA je mala grupa pedera, FMP zaslužuje poziv u Drugu ligu!

Zanimljivo je da će ovo takmičenje igrati i Split, naslednik nekadašnje Jugoplastike koja je bila šampion Evrope (tadašnjeg Kupa šampiona) 1989,90,91. Ovaj klub je izabran i za najbolji klub 20. veka.

Aba se oglasila saopštenjem koje prenosimo u celosti

- Konstatujući izuzetno jak interes klubova i potrebu za dalji razvoj košarke, odlučeno je da se od sezone 2017/18. pokrene Druga ABA liga u kojoj će učestvovati 12 ekipa. Na osnovu rezultata u nacionalnom šampionatu i poslatih prijava u njoj će učestvovati: Krka, Rogaška, Split, Bosna, Zrinjski, Dinamic, Borac Čačak, Teodo, Lovćen i Ohrid. Preostala dva učesnika biće poznata nakon dva turnira", navodi se u saopštenju ABA lige.

- Predkvalifikacioni turnir će biti organizovan za ekipe iz BiH. Na njemu će učestvovati Mladost Mrkonjić grad, Široki i Sloboda. Pobednik predkvalifikacionog turnira steći će pravo igranja na kvalifikacionom turniru na kome će još učestvovati Primorska, Vršac i Sutjeska. Kvalifikacioni turnir za popunu Druge ABA lige biće održan od 27. do 29. septembra u Laktašima. Igraće se po sistemu svako sa svakim, a dve najboljeplasirane ekipe ostvariće plasman u Drugu ligu.

(Telegraf.rs/Aba-liga.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA