Ja sam nedostajao Hrvatskoj protiv Srba: Povratnik među "kockaste" žali za propuštenom prilikom iz Rija

Marko Popović briljira po povratku u nacionalni tim naših komšija

  • 14

Hrvatska košarkaška reprezentacija dugo godina kuburi sa pozicijom plejmejkera, praktično od raspada bivše države "kockasti" nisu imali pravog lidera na toj poziciji, a nešto najpribližnije tome bio je Marko Popović.

Međutim, on je pre šest godina eliminisan iz nacionalnom tima, ali su Aca Petrović i njegovi saradnici shvatili da je iskusni organizator igre suviše kvalitetan da bi stajao po strani, posebno tokom velikih takmičenja.

Petrović je pozvao 35- godišnjeg Zadranina za predstojeće Evropsko prvenstvo, a ovaj je već u prvoj pravoj proveri pokazao da je dragocen dodatak za igru ekipe.

Popović je Francuzima u Parizu ubacio 11 poena i podelio šest asistencija, na zadovoljstvo svih u taboru Hrvatske, pa se mnogi sada češu i žale što ga nisu imali u Riju gde je ekipa eliminisana od Srbije u četvrtfinalu.

Misli tako i košarkaš Fuenlabrade i kaže da Srbi možda i ne bi pobedili da je on bio u sastavu.

- Ja nemam pravo da sebe doživljavam ključnim igračem ove ekipe, ona je već formirana. Ja mogu biti samo delić koji će upotpuniti selektorovu filozofiju. Dakle, ja mogu biti igrač koji mu je nedostajao za 10 minuta u olimpijskom četvrtfinalu sa Srbijom. Onaj koji neće dozvoliti da se sa plus pet ode na minus pet, nego da se barem ostane na nuli - objasnio je Popović svoju ulogu u timu u kojem su dve apsolutne zvezde Bojan Bogdanović i Dario Šarić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tadija

    11. avgust 2017 | 10:22

    Pa jel moguce da su toliko inskopleksirani sa Srbijom?

  • musa

    11. avgust 2017 | 10:11

    Dokazano da reprezentacija hrvatske ne moze do medalje ako u svom sastavu nema najintelegentniju kosarkasku naciju na svijet-Srbe.I ti marko srbine im ne mozes pomoci..medalje idu srbiji spaniji i francuskoj..a vi..kakote..mozda nekad negdje a mozda i nikad nigdje..najprije ovo drugo

  • Pera

    11. avgust 2017 | 17:42

    Postedeo si sebe plakanja uzivo,PLAKO SI SAM KOD KUCE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA