≫ 

Oglasio se Đorđević posle otkaza Raduljice

Novi problemi, ali iste ambicije za naš nacionalni tim pred brušenje forme na turnirima u Nemačkoj i Grčkoj

  • 4

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević izjavio je da, uprkos povredama nekolicine igrača, cilj na nacionalnog tima šampionatu Evrope u Turskoj ostaje isti - najviši plasman.

Srbija je u četvrtak definitivno ostala bez Miroslava Raduljice, pod velikim znakom pitanja je Marko Simonović i praktično je otpisan za kontinentalno takmičenje, a probleme sa povredama i dalje imaju Nemanja Nedović (otputovao u Malagu na preglede) i Miloš Teodosić.

>>> POSLEDNJA VEST: Raduljica ne ide na Evropsko prvenstvo!

Ipak, Srbija i dalje ima respektabilan sastav kadar da cilja najsjajnije odličje.

- Ambicije su nam uvek velike! Da nisu velike, ne bismo bili ovde i ne bismo nosili ovaj dres - poručio je Đorđević.

- Ne smemo da bežimo od toga, imamo kvalitet, dobre igrače koji su izuzetno takmičarski raspoloženi, one koji su jako napredovali. Prema tome, na nama je da pokažemo vrednost i kvalitet u bilo kom sastavu. Jednostavno, cilj reprezentacije Srbije dok god idemo na velika takmičenja su uvek medalje - izjavio je Ðorđević uoči polaska na pripremni turnir "Superkup" u Hamburgu.

Srbija će u Nemačkoj boraviti od 18. do 20. avgusta, gde će za rivale imati Poljsku, Rusiju i selekciju domaćina.

Dva dana posle toga, naš tim se seli u Atinu na “Akropolis kup”, na kom će pored Srbije i Grčke igrati i Italija i Gruzija, od 23. do 25. avgusta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    17. avgust 2017 | 14:49

    Имаш довољно добрих...Боби Марјановић, Штимац, Bogdanović, Nemanja Dangubić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Miloš Teodosić i Rade Zagorac.Stefan Jović, Nikola Kalinić, Ognjen Kuzmić,Vasilije Micić. За медаљу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA