≫ 

KAKAV PEH ZA SRBIJU: Teodosić definitivno propušta Eurobasket!

Orlovi bez kapitena u Istanbulu

  • 97

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije, Miloš Teodosić, nažalost, neće moći da nastupi na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Hronična povreda lista, zbog koje je propustio deo priprema i sve dosadašnje trening utakmice našeg najboljeg tima, ne može da bude u potpunosti zalečena do početka takmičenja u Turskoj, pa su selektor Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić, posle konsultacija sa medicinskim timom naše reprezentacije i LA Klipersa, zajednički doneli ovu tešku odluku.

- Nažalost, povreda koja muči Tea, ne dozvoljava mu da do Evropskog prvenstva bude maksimalno spreman. To je procena našeg medicinskog tima, ali i ljudi iz LA Klipersa. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača i doneli smo zajedničku odluku da Teodosić preskoči predstojeće takmičenje - rekao je Đorđević i dodao:

- On je igrač koji je godinama maksimalno posvećen reprezentaciji i njegova želja da igra je uvek bila velika. Nažalost, u ovoj situaciji, želja nije dovoljna. Ovo je veliki hendikep za tim, ali nastavljamo dalje sa istim ambicijama.

Foto: Marko Todorović

Teodosić tokom priprema nije odigrao nijedan meč za Orlove, a samo je jedan od mnogih koji su, nažalost, morali da otkažu zbog povrede.

Tu pre svega mislimo na Nemanju Bjelicu, Marka Simonovića i Miroslava Raduljicu, dok je Nikola Jokić otkazao nastup kako bi radio individualno.

Jedina dobra stvar, a koju je sam Đorđević potvrdio, jeste povratak Nemanje Nedovića u trenažni proces.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    20. avgust 2017 | 20:35

    Svi vi koji ste otisli u NBA ste jedni lazovi, nece im dati da igraju. To svi znaju jedina je Srbija koliko toliko bila blizu Amerima sada ce uzeti nase najbolje tami I unakaziti ih. Prvenstveno nece igrati za reprezentaciju.

  • DeAndre

    20. avgust 2017 | 20:24

    Vise gotivim kao Jokic..nego ovo lazno sedenje na klupi i kao sve je ok...

  • LEMI

    20. avgust 2017 | 20:33

    Toliko sam zeleo da gledam ovo prvenstvo celo leto cekam i sta sad?Ovo je sve prevrsilo razumem igrac..dva...a i tri ali ovo je vec katastrofa i ovde neke ne treba zvati nikada vise...Naravno voleo bih do medalje ali ovo je bas mnogo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA