≫ 

Ročesti "sleteo" u Beograd: Hoću zabavu pred najboljim navijačima na svetu! (FOTO)

Amerikanac zadužio crveno-belu opremu, od sutra "u pogonu"

  • 13

Košarkaški klub Crvena zvezda najbolje je ostavio za kraj.

>>> Nova pobeda Zvezde: Feldin "izrešetao" Rumune

Ekipa je praktično kompletirana sa dolascima Amerikanca Tejlora Ročestija i Makedonca Pera Antića, koji će se poslednji priključiti ekipi Dušana Alimpijevića.

Iste večeri kada su crveno-beli iza "zatvorenih vrata" hale "Aleksandar Nikolić" deklasirali rumunsku Steauu u novoj prijateljskoj proveri (peta pobeda iz pet mečeva), u Beograd je, letom iz SAD preko Istanbula, pristiglo najzvučnije pojačanje u prelaznom roku - Ročesti.

Američkog plejmejkera u "vazdušnoj luci" ispred kluba je sačekao direktor Davod Ristović i poželeo mu dobrodošlicu među crveno-bele.

>>> Delije će se tek sada oduševiti: Pogledajte šta je Ročesti napisao o utakmici Zvezda - Olimpijakos u Areni (FOTO) (VIDEO)

Naravno, kao što tradicija nalaže, novajlija je odmah po dolasku zadužio Zvezdina obeležja, u vidu majice ovog puta, a već sutra će i kompletnu opremu, te se priključiti ekipi pred udarni deo priprema.

- Ovo je novo poglavlje u mojoj karijeri, nova porodica čiji ču biti član. Crvena zvezda ima najbolje navijače u svetu i veoma sam uzbuđen što ću biti deo svega toga. Jedva čekam da krenemo, da upoznam trenera, igrače, menadžment. Nekoliko nedelja sam u zaostatku i sada želim što pre da počnem da radim sa ekipom.

Ročesti ima ogromno iskustvo igranja u Evropi. Ipak, novi format Evrolige i najmanje 30 utakmica je i za njega novitet.

- Radujem se tome, pogotovo zbog novog formata takmičenja. Prošle sezone sam gledao mnoge utakmice Evrolige na TV-u i rekao sam da više to neću da radim. Želeo sam da budem deo zabave. I sada imam tu priliku.

Crvena zvezda ima mnogo mladih igrača, od Tejlora se očekuje da pomogne kvalitetom, ali i bogatim iskustvom.

- Imam 32 godine, ali sam veoma gladan uspeha. Kao i mladi igrači. Želim da mislim o sebi kao klincu koji će da izađe na teren, bori se i igra košarku - rekao je Ročesti, koji će u sredu odraditi neophodne lekarske testove, i odmah se priključiti ekipi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA