NBA TOP 100 IGRAČA: Ameri stavili Jokića u sam vrh, iza njega su Porcingis, Kazins i još mnoge zverke!

Srpski košarkaš Nikola Jokić nalazi se na 25. mesto "Sports ilustrejtid" rang liste, dok ga je ESPN pozicionirao na 16. mesto

  • 5

Jedan od napoznatijih sportskih magazina "Sports ilustrejtid" otkrio je listu od 100 igrača za sezonu 2017/18, a dva igrača Denvera se nalaze među 30 najbolje rangiranih.

Igrač koji je ovog leta stigao u Denver, Pol Milsap nalazi se na 27. mestu, dok je srpski košarkaš Nikola Jokić na 25. poziciji.

Upravo od ovog dvojca se očekuje da budu udarne igle Denvera u borbi za plej-of.

>>>Gde je i šta radi Nikola Jokić dok traje Eurobasket? (VIDEO)

- Dajte Jokiću najosnovnije sastojke i on će izneti gozbu na sto - ovim rečima "Sports ilustrejtid" počinje svoje obrazloženje. Igrač od k0ga će mnogo zavisiti igra Denvera, sprema se da svoju ulogu prenese na viši nivo.

Svaki igrač koji bude na terenu sa Jokićem biće otvorena pretnja u svakom posedu lopte. Majstor asistencije u trenucima kada odbrani popušta koncentracija, nastaviće da pronalazi svoje šutere.

Uz Jokićev neverovatan talenat transformacije, Denver može da postane jedna od najboljih poenterskih ekipa.

Iako je imao manjih problema sa povredom, iako je ostao bez dugogodišnjeg partnera Ala Horforda, istina stigao je Dvajt Haurd, Pol Milsap je u četvrtoj i poslednjoj sezoni u dresu Atlante postizao prosečno 18 poena uz 7.7 skokova i 3.1 asistenciju po meču.

Košarkaš koji "radi" odličan posao na obe strane terena će sigurno biti od velike koristi Nagetsima, a u paru sa Jokićem Denver će dobiti dva visoka igrača koja mogu da kreiraju sa niskog posta i ostavljaju prostor bekovima.

Nema sumnje, veliki radnik koji će pored ofanzivnog učinka, pružiti ogromnu pomoć i u svom reketu kao jedan od najboljih odbrambenih igrača lige.

I ESPN se bavio rangiranjem igrača, a Nikola Jokić je napredovao sa 42. mesta i na njihovoj listi zauzeo 16. mesto. Prema njihovoj proceni, sledeći korak u Jokićevoj karijeri je poboljšanje igre u odbrani.

Inače, prema novoj listi ESPN-a, Jokić je iza sebe ostavio Demarkusa Kazinsa, Demijana Lilarda, Kleja Tompsona, Gordona Hejvorda, Kajla Lourija, Kristapsa Porcingisa i druge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crno beli

    15. septembar 2017 | 15:24

    Znam 12 boljih igrača od njega kojih nema na tom spisku a igraju večeras polu finale ep. Neka od kotrlja točak po Somboru

  • Desha

    15. septembar 2017 | 14:55

    Kakva vajda od toga, kad nije tamo gde treba da bude.

  • Goran

    15. septembar 2017 | 14:03

    On nije srbin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA