≫ 

Posle 30 godina okupila se zlatna generacija jugoslovenske košarke! (FOTO)

Košarkaši koji su 1987. godine osvojili juniorsko svetsko prvenstvo u Bormiju ponovo su na okupu

  • 12

Dokumentarni film „250 stepenika“ posvećen je generaciji jugoslovenske juniorske reprezentacije koja je u italijanskom gradiću Bormiju 1987. osvojila titulu prvaka sveta u košarci predvođena legendarnim trenerom Svetislavom Pešićem. Trideset godina kasnije Divac, Kukoč, Đorđević, Rađa Pecarski, Ilić, Alibegović, i ostali saigrači ponovo su na okupu.

>>> Dođite na drugi sprat da se izljubimo ko ljudi! Najemotivnija priča o prijateljstvu košarkaša Srbije i Hrvatske u vreme rata u Jugoslaviji! (VIDEO)

Foto: Promo

Proslava 30 godina od ovog uspeha biće održana danas u Beogradu (18.00) a u tu svrhu filmska ekipa produkcije PGMnetwork prešla je put koji su do svetskog vrha prošli i sami igrači. To je značilo odlazak u Pirot, na Staru Planinu, Sarajevo, Igman, Bormio...

Ekipa se okupila u Beogradu gde su otišli na zajednički ručak, nakon čega će svi na projekciju filma u Jugoslovensko dramsko pozorište.

Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo

Pogledajte trejler za film

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GdK

    25. septembar 2017 | 17:40

    ..STA ce tu Ilic Nebojsa...???!!!!

  • Katolik- Bosanac

    25. septembar 2017 | 17:54

    Svaka cast, prelijepa gesta, veliki pozzz od srca, to finale se nikad nezaboravlja isto kao prekijepa zemlja Yuga.

  • Gospodin Pendula

    25. septembar 2017 | 21:17

    Za ove mladje navijace Partizana koji ne znaju : Nesa Ilic ...stvarno ima ga svuda u zadnje vreme , ali ovde je sa velikim pravom kao i svi ostali !Kao stariji navijac pamtim ga kao veoma zajebanog i namazanog igraca sa basketaskim forama koji je uvek nanosio stetu i to veliku mom Partizanu !Mnogi mladji ovde ni ne sanjaju kako je i koliko Ilic bio dobar igrac !Dosta govori o tome i drustvo u kome je ovde , danas ! Svaka cast za sve koji su bili deo Bormio -generacijae !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA