Cedevita se oglasila zbog slova U koje podseća na ustaški simbol: Osuđujemo zločinačke pokrete, menjamo font u najkraćem roku! (FOTO)

Zagrebački klub demantovao da je postojala tendencija da se promoviše ustaški pokret i ističe žaljenje ako je nekoga font slova ''U'' podsećao na simbol povezan sa zločinačkim pokretom NDH

  • 19

Font na dresovima Cedevite, naročito slovo U, koje je podsećalo na simbol ustaša, hitno će biti promenjen, navodi se u saopštenju ovog kluba. Oni navode da je zlonamerno objavljeno da klub promoviše ustaštvo i da je reč o suludim optužbama, ali da će ipak promeniti dres u najkraćem mogućem roku.

Prenosimo saopštenje Cedevite u celosti:

- KK Cedevita je sportski klub koji je od malog kvartovskog projekta samo insistirajući na sportskim načelima došao u društvo ne samo najboljih regionalnih, nego i evroligaških klubova, s višestrukim naslovima nacionalnog prvaka. Rad, trening, strategija, poštenje, takmičenje i ekipni duh jedine su vridnosti koje promovišu igrači u dresovima Cedevite, a lopta jedini razlog zašto se bilo šta od toga radi. KK Cedevita nikada nije imala političke preferencije, niti se bavila politikom na bilo kom nivou.

- Naš je profesionalni pogon, od igrača do trenera, jedan od najraznovrsnijih na svaki način i narančastu boju dresa branili su i brane Srbi, Slovenci, Bosanci i Hercegovci, Hrvati i Amerikanci jednako, ljudi različitih političkih, društvenih, religijskih i drugih orijentacija. Identično smo razmišljali kada je tim vodio Maljković, Repeša ili danas Zdovc, i isto kad su u ekipi igrali Smodiš, Voren ili Ukić. Zbog toga nas više bole tendenciozne interpretacije nečeg tako prozaičnog kao što je font slova - navodi se u pismu Cedevite.

Foto: Cedevita/Marin Susic

Zagrebački klub naveo je da žali ako je neko video sličnost sa ustaškim znakom u fontu koji su odabrali i napominje da će doći do promene.

- Svakom ko ima ikakvu sumnju oko vrednosti kojima se KK Cedevita vodi otvoreno poručujemo da smo isključivo sportska organizacija, građanske orijentacije i najoštrije osuđujemo ekstremne političke tendencije kao i sve zločinačke pokrete. Žalimo ako se zbog slučajnog nalikovanja slova bilo ko osetio povređenim, a kako bi se izbegao svaki novi nesporazum fontove slova na dresovima i svim oznakama kluba zamenićemo u najkraćem roku - poručuju iz Cedevite.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    25. septembar 2017 | 20:16

    Srbin sam i smatram sebe patriotom,Partizanovac sam ali sam simpatisao Cedevitu,koja nikad nije imala neka nacionalisticka obelezja,niti je gurana od strane drzave...nesto su poput naseg Hemofarma pre,zato sam se malo razocarao kada sam jutros procitao vest o ustaskom simbolu.Svaka cast sto su demantovali i sto ce da promene taj font,ostace pravi,cisti sportski klub,koji cu i dalje simatisati iako su iz hrvatske.

  • Putin R.S

    25. septembar 2017 | 18:44

    Bravo za rukovodstvo Cedevite.

  • Goca

    25. septembar 2017 | 20:19

    Aman dosta vise sa ustasama i cetnicima.Hajmo malo da vidimo gde cemo sutra a ne gde smo bili juce.Kao da je neko zaduzen da non stop drzi tenziju izmedju ova dva naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA