≫ 

ŠAMAR IZDAJNIKU: Oklahoma dala Vestbruku najveći ugovor u istoriji NBA na rođendan Kevina Durenta!

MVP lige obezbedio pokolenja

  • 2

Trend potpisivanja vrtoglavih ugovora u NBA ligi dosegao je novu istorijsku tačku.

Plejadi igrača koji su ovog leta sebi obezbedili rekordne dugoročne plate (Harden, Kari, Milsap, Hejvord...) pridružio se MVP lige i lider Oklahome Rasel Vestbruk koji je produžio vernost Tanderima do 2023. godine, prenosi američka mreža ESPN.

>>> Koliko se stvarno zarađuje u NBA ligi? Država "dere" Bogdana i Teodosića, a najveće zvezde ne dobiju ni polovinu iz ugovora!

Vestbruk će, ukupno gledano, bruto naravno, do isteka novog šestogodišnjeg ugovora inkasirati neverovatnih 233 miliona dolara, po čemu je on sada igrač sa najvećim ugovorom u istoriji najjače lige na svetu!

A potpisan je, gle slučajnosti, na dan kada bivša zvezda Tandera Kevin Durent slavi 29. rođendan! 

Foto: AP/Tanjug

Prema navodima američkih medija, Vestbruk je potpisao ugovor koji zasluže samo retki igrači, 4+1, a to podrazumeva i "veteranski" produžetak na još sezonu u kojoj mu sleduje 35 procenata "seleri kepa".

Ovakvu vrstu ugovora dobijaju samo igrači koju su na mnogo načina, pre svega vernošću i igrama, zadužili franšizu, čime se kandiduju da budu ekskluzivni vlasnici ovakvog "papira koji život znači".

Vestbruk će u narednoj sezoni, poslednjoj po starom ugovoru inkasirati 28 miliona dolara, a već od sezone 2018/2019, prve od produžetka ugovora, njegova primanja biće uvećana na 35.3 miliona.

Među prvima je Vestbruku na novom ugovoru čestitao Lebron Džejms porukom preko tvitera.

- Čestitam mom Vesu na toj vreći! OKC imaju sjajnog igrača!! (kao da to nisu znali) - poručio je King Džejms.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA