≫ 

ZVANIČNO: Ukida se utakmica "istoka" i "zapada" na NBA "ol-staru"!

Od narednog meča "svih zvezda" timovi će biti drugačije selektirani

  • 3

Naredni, 67. po redu vikend "svih zvezda" NBA lige koji će biti održan u "Stejpls Centru" u Los Anđelesu biće drugačiji od svih do sada. 

Naime, organizacija lige, u dogovoru sa igračima, donela je odluku da centralni događaj "ol-stara" više ne bude utakmica koju će igrati igrači klubova iz istočne konferencije protiv igrača iz zapadne konferencije.

Taj format i ta višedecenijska tradicija se ukida!

Utakmice će, naravno, biti, ali će timovi biti drugačije selektirani.

Kao i do sada, navijači će imati ulogu "glavnog selektora": igrači će biti rangirani prema njihovim glasovima, a dvojica koja budu dobila najviše biće kapiteni i biraće timove koji će se naći na dve strane na "ol-star" utakmici.

To u praksi znači da će u jednom timu moći da se nađu kombinovano i igrači iz istočne i iz zapadne konferencije, sve u zavisnosti kako budu birani od strane dvojice najboljih koje su navijači izabrali da sastave timove.

Ova inovacija je uvedena kako bi se vratila davno izgubljena draž "ol-star" utakmice koja je poslednjih godina postala više cirkus nego iole ozbiljan okršaj.

Uzbuđen sam zbog toga što su igrači i organizacija lige uradili da doprinesu na poboljšanju "ol-star" utakmice, koja je prioritet svih nas - pozdravio je predsednik sindikata NBA igrača i novi plej Hjustona Kris Pol, novi format utakmice "svih zvezda".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kok

    3. oktobar 2017 | 22:38

    Istok nije mogao da skupi igrace

  • iz toronta

    4. oktobar 2017 | 01:19

    Najbolje bi bilo da ostane istok-zapad nego da konferencija koja pobedi bude domacin prve 2 utakmice velikog finala.. tada bi se igralo kako treba

  • Трол

    4. oktobar 2017 | 08:35

    Боље је север - југ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA