Alimpijević vrlo strog prema igračima: Ovo nije košarka koju želimo da igramo, ne mogu da budem zadovoljan

Mladi trener zamera i igračima koji treba da pokriju minute nosilaca igre i pokažu talenat

  • 10

Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde, poručio je da je utakmica sa Mega Bemaksom u 2. kolu ABA lige bila teška i iscrpljujuća.

Crveno-beli su slavili na svom terenu rezultatom 90:80 posle gotovo dva sata igre.

- Teška i iscrpljujuća utakmica za nas. Sve ekipe igraju vrlo motivisano protiv Crvene zvezde. Očigledno da je kod Mege to još dodatno izraženo, što pozdravljam. To je jedna mlada, dobra i perspektivna ekipa koja želi da se uporedi sa timom koji igra Evroligu - rekao je Alimpijević.

Foto: abaliga.com/Crvena zvezda

- Sa druge strane, nikako ne mogu da budem zadovoljan našim izdanjem. Pogotovo kada vidim krajnji rezultat. To nije košarka koju mi želimo da igramo. Ne možemo da primimo 80 poena i to su stvari koje se neće tolerisati, pogotovo kroz Evroligu gde treba da skupljamo iskustvo za ovakve mečeve. A, ne obrnuto. Takođe, zameram igračima koji treba da pokriju minute nosilaca igre i pokažu talenat. Ovoga puta oni to nisu uradili. Zbog toga su pojedinci otišli preko planiranih minuta. Čim se to dogodi, utakmica odmah ode u drugom smeru. Ipak, pored svih loših stvari na kojima ćemo raditi, zadovoljan sam što su igrači pokazali mirnoću, stabilnost, kreativnost i veličinu. Odlika velikih igrača u takvim situacijama jeste da budu smireni. Koliko god su oni brzo prilazili, mi smo brzo išli u plus - poručio je Zvezdin trener.

Džejms Feldin smatra da su igrači pokazali karakter.

- Veoma važna pobeda. Trener nam je postavio neke ciljeve i na dobrom smo putu smo da ih ostvarimo. Idemo korak po korak. Pokazali smo dosta karaktera i srca. Treba nam ovo, da gradimo samopouzdanje. Samo želimo da nateramo trenera da se nasmeje po neki put. Veoma je strog sa nama. Ali to nam treba - rekao je Feldin.

Crveno-beli u nedelju igraju meč 3. kola protiv Olimpije u Ljubljani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Калабић🇷🇸💣

    5. oktobar 2017 | 00:52

    Trner je u pravu...Bice od njega nesto...🙋🏅🏆

  • Voja

    5. oktobar 2017 | 14:45

    Ljudi, da li se secate kako ste docekali Radonjica na pocetku prve sezone? Kakvih je sve groznih komentara bilo protiv njega a sta je bilo posle. Pustite malog Alimpijevica da mirno radi bice on bolji od Radonje.....

  • Srdjan

    5. oktobar 2017 | 12:51

    On je dečko zalutao ovde,ima sreće što ima par iskusnih igrača,ali to je sve individualno,nema akcije,nema odbrane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA